Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Williams Engineering εξαγοράστηκε από εταιρία ορυχείων!

Ελλάδα 9:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Williams Engineering εξαγοράστηκε από εταιρία ορυχείων!

ΝΕΑ

H Williams Engineering εξαγοράστηκε από εταιρία ορυχείων!

ΝΕΑ

Η Williams Advance Engineering εξαγοράστηκε από μία μεγάλη εταιρία μετάλλου της Αυστραλίας προς 195 εκατ. ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Η Williams Advanced Engineering ιδρύθηκε το 2010 ως παρακλάδι της ομάδας της Formula 1 του αείμνηστου Sir Frank Williams και είχε ως στόχο την παραγωγή τεχνογνωσίας και σχεδιασμού σε εταιρίες της αυτοκινητοβιομηχανίας, του μηχανοκίνητου αθλητισμού, της αμυντικής βιομηχανίας και της αεροδιαστημικής.

Η εξαγορά από το γίγαντα της μεταλλουργίας Fortescue αποσκοπεί στην συγκέντρωση των κορυφαίων μηχανικών του κόσμου σε έναν οργανισμό, που θα δώσει έμφαση στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, επιτρέποντας στην εταιρία της Αυστραλίας να αποκτήσει την τεχνολογία ώστε να μπει δυναμικά στην αγορά των οικολογικών βιομηχανικών εξοπλισμών.

Advertisement
Advertisement

Στην πράξη, η Fortescue Metal θέλει με την εξαγορά να αποκτήσει την κατάλληλη τεχνολογία ώστε να βελτιώσει τον στόλο των φορτηγών και των τρένων μεταφοράς των υλικών που απαιτούνται για την παραγωγή του χάλυβα.

Η Fortescue στοχεύει να επιτύχει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2030. Για το σκοπό αυτό θέλει να εισάγει καθαρότερα συστήματα κίνησης στα μεγάλα τρένα της (ξεπερνούν τα 2,5 χιλιόμετρα σε συνολικό μήκος), αλλά και τα μηχανήματα εξόρυξης στα λατομεία της των 400 τόνων.

Advertisement

Η εταιρία σήμερα καταναλώνει 400-450 εκατομμύρια λίτρα ντίζελ ετησίως, και στόχος είναι να το μειώσει αυτό δραστικά. Για να γίνει αυτό η Williams θα παρέχει την τεχνογνωσία της σε μπαταρίες, έτσι ώστε να αναπτυχθούν αυτά τα μέσα με βάση τα ηλεκτρικά συστήματα πρόωσης.

Ήδη οι δύο εταιρίες συνεργάζονται εδώ και έναν χρόνο για την ανάπτυξη μιας μπαταρίας για ένα ηλεκτρικό φορτηγό εξόρυξης. Κάτι που σύμφωνα με τους ειδικούς θα μπορούσε να αποτελέσει μία σημαντική τομή για τον συγκεκριμένο κλάδο, ο οποίος συμβάλλει με το 20% των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα σε ετήσια βάση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Έφυγε» ο Sir Frank Williams
Italdesign και Williams ετοιμάζουν πλατφόρμα για οικογένεια ηλεκτρικών
Πολλοί οι υποψήφιοι για μία θέση στη Williams