Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Toyota GR Supra Super GT ΔΕΝ είναι η Supra που περιμένουμε

Ελλάδα 21:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Toyota GR Supra Super GT ΔΕΝ είναι η Supra που περιμένουμε

ΝΕΑ

H Toyota GR Supra Super GT ΔΕΝ είναι η Supra που περιμένουμε

ΝΕΑ

Η Toyota έφερε στη ζωή το όνομα “Supra” τον περασμένο Μάρτιο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, όπου παρουσίασε το Concept Racing GR Supra. Φαίνεται όμως η ιαπωνική μάρκα δεν έχει αποφασίσει ακόμα πως θα είναι το μοντέλο παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gs@newsauto.gr)

Το Super GT-spec Supra θα κάνει πρεμιέρα τον επόμενο μήνα στο Tokyo Auto Salon του 2019. Όμως η Toyota έχει και άλλα σχέδια για να εκμεταλευτεί τον θρύλο του Ιαπωνικού coupe ιδιαίτερα στην αγωνιστική του έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Έτσι μας δίνει ακόμη ένα Teaser και το όνομα GR Supra Super GT Concept και υπόσχεται πως θα το δούμε περίπου σε ένα μήνα από τώρα στο Tokyo Auto Salon του 2019 στην Ιαπωνία.

Από την φωτογραφία teaser, που κυκλοφόρησε από την Toyota, δεν ξεχωρίζουν πολλά πράγματα αλλά παρατηρούμε την μεγάλη πίσω πτέρυγα και ένα τεράστιο diffuser που ταιριάζει στις προδιαγραφές των… τεράτων της κατηγορίας Super GT.

Το αυτοκίνητο φαίνεται πιο επιθετικό από το προηγούμενο concept και θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως προεπισκόπηση για το πως θα είναι το αγωνιστικό όχημα.2019toyotasupra3

Advertisement

Εκτός από αυτά τα δύο μοντέλα της Supra, που έχουμε δει (και τα δύο αγωνιστικά) ας μην ξεχνάμε ότι η Toyota εργάζεται σε ένα hypercar με στοιχεία από το GR Super Sport Concept. Αυτό μάλλον θα είναι η έκδοση δρόμου του μοντέλου που θα συμμετέχει στο Le Mans το 2020.

2019toyotasupra2

Advertisement

Εν τω μεταξύ, η πέμπτη γενιά Supra θα κάνει (τελικά) πρεμιέρα κατά το πρώτο εξάμηνο του Ιανουαρίου του 2019 στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Βόρειας Αμερικής στο Ντιτρόιτ ενώ η αγωνιστική του έκδοση (το Supra Super GT) θα παρουσιαστεί, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο στις 11 Ιανουαρίου (για τον τύπο και στις 12 και 13 Ιανουαρίου για το κοινό).2019toyotasupra4

Το GT-Spec Supra θα κάνει πρεμιέρα μαζί με τα TS050 Hybrid, Yaris WRC και το Nurburgring-spec LC, τα οποία θα αγωνιστούν στα πρωταθλήματα του 2019.2019toyotasupra5