Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

H Toyota Gazoo Racing αποκαλύπτει το Yaris WRC του 2020 (+video)

Ελλάδα 21:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Toyota Gazoo Racing αποκαλύπτει το Yaris WRC του 2020 (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

H Toyota Gazoo Racing αποκαλύπτει το Yaris WRC του 2020 (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Η αγωνιστική ομάδα της Toyota (η Gazoo Racing World Rally Team) ξεκίνησε την… εκστρατεία της για το 2020 από το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο (10-12 Ιανουαρίου).

Advertisement
Advertisement

 

Με την γενική πρόβα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Τόκιο, όπου έγινε η παρουσίαση του νέου Toyota Yaris WRC αλλά και τις νέας ομάδας: Sebastien Ogier / Julien Ingrassia, Elfyn Evans / Scott Martin και Kalle Rovanpera / Jonne Η Halttunen, ξεκινά τις «μάχες» της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ η Toyota.

Advertisement
Advertisement

Η παρουσίαση ομάδας και αυτοκινήτου έγινε εμπρός σε πολλούς Ιάπωνες οπαδούς της και αυτή ήταν η πρώτη φορά, που η Toyota κάνει παρουσίαση και ξεκινά την χρονιά στην Ιαπωνία, όπου και θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο με τον αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Του πρώτου από το 2010.Η πρώτη του νέου Yaris WRC αλλά και της σύνθεσης της ομάδας στο Tokyo Auto Salon συν έπεσε με την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου GR Yaris, το οποίο ενσωματώνει την τεχνολογία και τις γνώσεις που αποκτήθηκαν από τις συμμετοχές στο WRC.

Advertisement

Για την Toyota Gazoo Racing World Rally Team αυτή είναι η τέταρτη χρονιά της στο WRC, έχοντας κερδίσει τους τίτλους των οδηγών και των συνοδών οδηγών το 2019 και την ανώτερη διάκριση για τους κατασκευαστές το 2018. Το Yaris WRC συνεχίζει συνεχώς εξελίσσεται. Τα νέα για το 2020, είναι η μείωση του βάρους, καθώς και ένας αναβαθμισμένος κινητήρας. Με νέους οδηγούς του, οι οποίοι συνδυάζουν ταχύτητα και εμπειρία, η ομάδα προτίθεται να αγωνιστεί σε όλα τα μέτωπα για άλλη μια φορά, ξεκινώντας από το Rallye Monte-Carlo στις 23-26 Ιανουαρίου.

Advertisement

«Είναι υπέροχο που είμαστε στην Ιαπωνία για να ξεκινήσουμε τη σεζόν μας με τους νέους μας οδηγούς» δήλωσε διευθύνων σύμβουλός της Tommi Makinen και πρόσθεσε: «Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην Ιαπωνία φέτος για το WRC, γι ‘αυτό είναι ωραίο, που ξεκινάμε την σεζόν εδώ μαζί με πολλούς οπαδούς της ομάδας μας. Το αυτοκίνητό μας έχει κοινά στοιχεία με το προηγούμενο και διατηρούμε το ίδιο πακέτο, που ήταν ισχυρό σε πολλές διαφορετικές συνθήκες πέρυσι, αλλά εργαζόμαστε πάντα για να το κάνουμε ακόμα καλύτερο. Είμαι σίγουρος ότι οι ταλαντούχοι νέοι οδηγοί μας θα νιώσουν γρήγορα άνετα και θα διακριθούμε και αυτή τη σεζόν ».

 

Advertisement