Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Toyota φροντίζει για τα παλιά της αγωνιστικά

Ελλάδα 6:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Toyota φροντίζει για τα παλιά της αγωνιστικά

ΝΕΑ

H Toyota φροντίζει για τα παλιά της αγωνιστικά

ΝΕΑ

Όπως ανακοινώθηκε, η Toyota, μεταξύ άλλων, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιου θα παρουσιάσει τη λύση που προτείνει για όσους έχουν κάποιο παλαιό σπορ ή αγωνιστικό μοντέλο της.

Advertisement
Advertisement

Η πρωτοβουλία τής ιαπωνικής εταιρείας χαρακτηρίζεται με την αγγλική φράση «Leaving no car lovers behind» και αφορά στον εκσυγχρονισμό των παλαιότερων μοντέλων της ώστε να πληρούν τις νόρμες προστασίας του περιβάλλοντος και να είναι εναρμονισμένα με τη σύγχρονη τάση της αυτοκίνησης.

Έτσι, σε συνεργασία με την Toyota Gazoo Racing, θα παρουσιάσει τα πρωτότυπα Corolla AE86 EV και Corolla AE86 Η2, με τα οποία προτείνει μια διέξοδο σε όσους έχουν στην κατοχή τους το συγκεκριμένο κλασικό αγωνιστικό μοντέλο της και θέλουν να το διατηρήσουν για να το χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους χωρίς να έχουν πρόβλημα με τυχόν απαγορεύσεις.

Advertisement
Advertisement

Η Corolla AE86 EV, όπως καταλαβαίνουμε, έχει μετατραπεί σε ηλεκτροκίνητη, χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη τεχνολογία τής Lexus, όπως και το σύστημα υβριδικής τεχνολογίας του νέου Toyota Prius και τον ηλεκτροκινητήρα τού Tundra, του pickup μοντέλου το οποίο διατίθεται κυρίως στις ΗΠΑ.

Εκτός αυτής, θα παρουσιάσει και την Corolla AE86 Η2, η οποία διατηρεί τον κινητήρα της αλλά χρησιμοποιεί ως καύσιμο το υδρογόνο. Στο πρωτότυπο έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες μετατροπές, τόσο για την τοποθέτηση του σχετικού ντεπόζιτου όσο και του συστήματος τροφοδοσίας.

Advertisement

Φυσικά, η Toyota, όπως και τα στελέχη της Toyota Gazoo Racing δεν περιορίζονται στα παλιά αγωνιστικά οχήματα αλλά προσπαθούν να κάνουν και τα σύγχρονα όσο το δυνατόν πιο αποδοτικά και να δίνουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να διακριθούν στους αγώνες αυτοκινήτου.

Advertisement

Χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία από το τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι δημιούργησαν μια σειρά από εξαρτήματα τα οποία προσφέρουν σε όσους ενδιαφέρονται για να βελτιώσουν το όχημά τους. Έτσι, πλάι στα πρωτότυπα της Corolla AE86 θα υπάρχει και το GR Yaris Rally2 το οποίο προορίζεται για ιδιώτες αγωνιζόμενους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Toyota GR Yaris
Toyota Gazoo Racing: Νέα ανταλλακτικά για παλαιότερα μοντέλα
Πώς γεννήθηκε το Toyota GR Yaris;