Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Tesla άρχισε τις… τσιγγουνιές;

Ελλάδα 12:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Tesla άρχισε τις… τσιγγουνιές;

ΝΕΑ

H Tesla άρχισε τις… τσιγγουνιές;

ΝΕΑ

Η αίσθηση που εξακολουθούμε να έχουμε για την Tesla είναι πως είναι μια επιτυχημένη εταιρεία. Είναι, όμως; Κάποιες επιχειρηματικές κινήσεις της προκαλούν προβληματισμό.

Advertisement
Advertisement

Η είδηση που δημοσιεύτηκε στο Reuters και μας κάνει να είμαστε σκεπτικοί είναι το γεγονός ότι τα στελέχη της Tesla αποφάσισαν να σταματήσουν τη λειτουργία της πρώτης αντιπροσωπείας που άνοιξε η εταιρεία στην Κίνα, το 2013, και συγκεκριμένα στο πολυτελές εμπορικό κέντρο «Parkview Green» το οποίο βρίσκεται στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Tesla, αυτό έγινε για να μειωθούν τα λειτουργικά κόστη. Βεβαίως, όπως είπε αυτός, η αντιπροσωπεία μεταφέρθηκε και συνεχίζει την εμπορική δραστηριότητά της σε άλλο εμπορικό κέντρο, το οποίο ονομάζεται «Raffles City» και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 5,5 χλμ. από το πρώτο.

Advertisement
Advertisement

Όπως δήλωσε το στέλεχος της εταιρείας, η μεταφορά τής αντιπροσωπείας αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες πωλήσεις, ενώ ο νέος χώρος είναι πιο χρηστικός και -προφανώς- οικονομικότερος σε ό,τι αφορά στα έξοδά του. Όπως εξήγησε, ο πρώτος εκθεσιακός χώρος ήταν διώροφος και το ενοίκιό του ήταν σημαντικά υψηλότερο, συγκριτικά.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Tesla έχει 200 αντιπροσωπίες της σε όλη την Κίνα στις οποίες οι υποψήφιοι πελάτες της μπορούν να δουν τα μοντέλα της από κοντά ή να τα οδηγήσουν. Στην πλειοψηφία τους, αυτές οι εγκαταστάσεις δεν προσφέρουν και υπηρεσία σέρβις για τη συντήρηση των οχημάτων τής εταιρείας, κάτι που δυσκολεύει στην εξυπηρέτησή τους.

Advertisement

Πάντως, η Tesla θέλει να αλλάξει αυτή την συνθήκη και να έρθει πιο κοντά στους πελάτες της δημιουργώντας περισσότερους χώρους συνεργείων. Επίσης, αποφασίστηκε να μειωθούν οι τιμές στις οποίες διατίθενται στην κινεζική αγορά τα Model 3 και Model Y. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους εκεί.

Advertisement

Βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε η Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Κίνας («CAAM»), το πρώτο ενιάμηνο της χρονιάς οι πωλήσεις τής Tesla αυξήθηκαν κατά 55% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Ωστόσο, το ίδιο χρονικό διάστημα εφέτος οι συνολικές πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών και Plug-in Hybrid οχημάτων στην αγορά τής χώρας αυξήθηκαν κατά 113,2% συγκριτικά με το πρώτο περσινό ενιάμηνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε ανοίγει το κατάστημα της Tesla στην Αθήνα;
Οι εργατικοί Κινέζοι σώζουν τους… τεμπέληδες Αμερικάνους (+video)
Δείτε τα απίστευτα γκάζια του φορτηγού της Tesla! (+video)

 

Advertisement