Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Δικηγόροι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για Tesla

Ελλάδα 16:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δικηγόροι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για Tesla

NEWSMOTO

Δικηγόροι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για Tesla

NEWSMOTO

Ειδικοί στα ατυχήματα με μοτοσικλέτες φέρνουν το θέμα των ατυχημάτων με αυτόματο πιλότο στην πρώτη γραμμή.

Advertisement
Advertisement

Τα δυστυχήματα με αφορμή το σύστημα Autopilot της Tesla έχουν πληθύνει επικίνδυνα με αποτέλεσμα να υπάρχει αναστάτωση, ιδιαίτερα ανάμεσα στους αναβάτες μοτοσικλέτας. Θυμίζουμε ότι τα τελευταία περιστατικά στην Αμερική είχαν να κάνουν με σύγκρουση αυτοκινήτου Tesla με μοτοσικλέτα τη στιγμή που το ηλεκτρικό όχημα χρησιμοποιούσε το σύστημα αυτόματου πιλότου.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν αρχίσει να ανησυχούν για τα περιστατικά των προηγούμενων μηνών. Η Ένωση Μοτοσικλετιστών Αμερικής, δύο χρόνια τώρα προσπαθεί να ενεργοποιήσει την Επιτροπή Ασφάλειας (NHTSA) να ασχοληθεί με το θέμα και να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων συστημάτων ιδιαίτερα όσον αφορά τις μοτοσικλέτες.

Advertisement
Advertisement

Πέρυσι έγινε το πρώτο βήμα από την Επιτροπή Ασφάλειας στις ΗΠΑ στέλνοντας ένα γράμμα στην Ένωση Μοτοσικλετιστών Αμερικής αναφέροντας ότι οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για τους μοτοσικλετιστές αν το θέμα της ανίχνευσης στα οχήματα με αυτόματο πιλότο δεν ξεκαθαριστεί νωρίς. Για την ώρα δεν έχουμε κάποια δραστική αλλαγή στη νομοθεσία ή στον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα και τα ερωτήματα είναι εύκολα. «Αν δεν μπορεί το σύστημα να ανιχνεύσει μια μοτοσικλέτα, θα μπορεί να δει ένα πεζό; Θα μπορεί να δει ένα μικρό παιδί; Θα μπορεί να δει ένα ζώο;», αναφέρει ο Eric Stine, δικηγόρος αναβατών μοτοσικλέτας.

Από τη μεριά του ο Rob Dingman, Πρόεδρος της Ένωσης Μοτοσικλετιστών Αμερικής, πρόσθεσε: «Οι μοτοσικλετιστές έχουν συνηθίσει να ακούν τη φράση ‘συγνώμη δεν σε είδα’ από εκείνους που προκαλούν ατύχημα. Τώρα έχουμε αρχίσει να ακούμε τη φράση ‘συγνώμη το αυτοκίνητό μου δεν σε είδε’. Αυτό είναι απαράδεκτο».

Advertisement

Βίντεο της ομάδας FortNine για το θέμα των ατυχημάτων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χιλιάδες είναι τα απούλητα Tesla στα εργοστάσια!
Η Honda ακολουθεί τα βήματα της Tesla
Δοκιμή: Tesla Model Y Performance