Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H πρακτικότητα του «τέρατος»

Ελλάδα 11:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H πρακτικότητα του «τέρατος»

ΝΕΑ

H πρακτικότητα του «τέρατος»

ΝΕΑ

Η τετράθυρη Mercedes AMG GT4, θα προσπαθήσει να δώσει άλλοθι το 2019 (όταν και θα μπει στην παραγωγή), σε όσους διαμηνύουν πως θα την αποκτήσουν για τις δυο επιπλέον πόρτες…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η Mercedes δεν περιορίζεται στην δίθυρη ΑMG GT, αλλά είναι έτοιμη να προχωρήσει και στην κατασκευή της σνομπ GT4, μιας τετράθυρης GT η οποία θα πλαισιώσει το δίδυμο-φωτιά. Δεν πρόκειται φυσικά για κάποιο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αφού οι Γερμανοί σχεδιάζουν την επόμενη χρονιά να την παρουσιάσουν ως κανονικό πρωτότυπο, με την σειρά Vision.

Mercedes-AMG-GT4-640

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes AMG GT4 θα οικοδομηθεί πάνω στην πλατφόρμα MRA, γνωστή για τις αρετές της από τις αδελφές C-, E- αλλά και S-Class. Σχεδιαστικά θα εντυπωσιάζει όπως ακριβώς η δίθυρη αδελφή της, διατηρώντας όμως παράλληλα, τη δική της ξεχωριστή προσωπικότητα. Στο κάδρο της, σαφώς και θα βρίσκεται η Porsche Panamera.

Το «αρπακτικό» με σήμα το αστέρι, θα απογειώσει τη λίμπιντο με όπλο τι άλλο, από τον 4λιτρο biturbo V8 κινητήρα, ο οποίος για την περίσταση θα αποδίδει γύρω στους 640 ίππους, με την βοήθεια μάλιστα ενός light υβριδικού συστήματος. Το υπερσύγχρονο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη όπως και το σύστημα τετρακίνησης, θα προέρχονται απευθείας από την Ε63 AMG. Η ειδικά ρυθμισμένη ανάρτηση θα εξελιχθεί αποκλειστική για την AMG GT4.

2018 Mercedes AMG GT4-inter-640

Advertisement