Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Porsche πουλάει τώρα και αυτοκόλλητα για την 911

Ελλάδα 5:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Porsche πουλάει τώρα και αυτοκόλλητα για την 911

ΝΕΑ

H Porsche πουλάει τώρα και αυτοκόλλητα για την 911

ΝΕΑ

Είναι η πρώτη φορά που η Porsche ασχολείται με κάτι που μέχρι στιγμής, μόνο εξωτερικοί συνεργάτες της και μη, διέθεταν.

Advertisement
Advertisement

Τα εμπνευσμένα από τα αγωνιστικά του παρελθόντος της Porsche αυτοκόλλητα, απευθύνονται σε όσους θέλουν λίγο παραπάνω «χαρακτήρα» στο αυτοκίνητό τους.

Μετά την παρουσίαση της 911 Dakar που αποτελεί δίχως άλλο μια αναβίωση της 911 Safari, η Porsche «οδηγεί» το συναίσθημα των φανατικών και όχι μόνο φίλων της, σε νέες για τα δεδομένα της εταιρείας ατραπούς. Τα αυτοκόλλητα που παραπέμπουν στην εμφάνιση των αγωνιστικών 911 του 1971, του 1974 και του 1978 για το East African Safari Rally, μπορούν να παραγγελθούν εκ των υστέρων μέσω της Porsche Exclusive Manufaktur ή μέσω της Porsche Tequipment.

Advertisement
Advertisement

Το κάθε σετ, κοστίζει από 4.165 ευρώ, έως 5.950 ευρώ– με το ακριβότερο να είναι αυτό που έχει πιο εκτενή τα γραφικά της Martini. Κάθε λεπτομέρεια στο αντίστοιχο πακέτο αυτοκόλλητων, είναι χαρακτηριστική της έκδοσης του ιστορικού αγωνιστικού που τη χρησιμοποιούσε, με τα νούμερα στις πόρτες και το καπό, να παραπέμπουν σε συγκεκριμένη συμμετοχή και πλήρωμα.

Είναι θέμα γούστου το να μεταμορφώσει κανείς την 911 με ένα από τα σετ που προσφέρει η ίδια η Porsche αλλά πάλι, το τελικό αποτέλεσμα είναι αντικειμενικά πολύ εντυπωσιακό και πολύ δύσκολα θα «κουράσει» το μάτι. Προφανώς και η έκδοση για την οποία τα αυτοκόλλητα αυτά είναι εξ αρχής προορισμένα, είναι η ολοκαίνουργια Porsche 911 Dakar.

Advertisement

Αυτή η έκδοση βασίζεται στην τελευταία του μοντέλου που χρησιμοποιεί τον εξακύλινδρο twin turbo κινητήρα των 3,0 λίτρων, που εμφανίζει απόδοση 480 ίππων 570 Nm ροπής. Η έκδοση αυτή, ολοκληρώνει το σπριντ από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 240 χλμ./ώρα, μια και τα ειδικά ελαστικά που χρησιμοποιούνται στην εν λόγω έκδοση, επιβάλλουν αυτόν τον περιορισμό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλλυ Ντακάρ 2023: Νεκρός θεατής κατά την 9η ειδική
Κι όμως υπάρχουν και ηλεκτρικά inline πατίνια
Jaguar Land Rover: Αύξηση πωλήσεων και εκκρεμών παραγγελιών