Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Κι όμως υπάρχουν και ηλεκτρικά inline πατίνια

Ελλάδα 22:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κι όμως υπάρχουν και ηλεκτρικά inline πατίνια

Car Gadget

Κι όμως υπάρχουν και ηλεκτρικά inline πατίνια

Car Gadget

Η AtmosGear παρουσίασε τα πρώτα ηλεκτρικά inline πατίνια με τον μικρότερο ηλεκτροκινητήρα στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτροκίνηση βρίσκεται στην καλύτερη περίοδό της όσον αφορά τις μετακινήσεις. Έχει εισβάλει σε αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες ποδήλατα, πατίνια, drones, αεροπλάνα, ελικόπτερα και τώρα μπαίνει σε inline πατίνια. Στην Έκθεση Consumer Electronics Show 2023 (CES), η γαλλική εταιρεία AtmosGear πήγε ένα βήμα παρακάτω στον μελλοντικό τρόπο μετακίνησης παρουσιάζοντας τα πρώτα ηλεκτρικά inline πατίνια.

Πρόκειται για ένα κιτ το οποίο προσαρμόζεται σε όλες τις μπότες inline πατινιών. Ο ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος είναι ο πιο μικρός που συναντάμε σε όχημα, βρίσκεται στον μεσαίο τροχό της κάθε μπότας, όχι όμως και η μπαταρία. Για να αποφευχθεί το μεγάλο βάρος στα πόδια η AtmosGear αποφάσισε να τοποθετήσει την μπαταρία σε ένα έξυπνο τσαντάκι μέσης βάρους 1 κιλού και μέσω καλωδίων φτάνει η ενέργεια στους ηλεκτροκινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα μπορεί να κινήσει βάρος 100 κιλών και να αναρριχηθεί σε ανηφόρα κλίσης 20 μοιρών, ενώ η αυτονομία είναι στα 15,5 χιλιόμετρα. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορούν να αναπτύξουν τα πατίνια είναι τα 25 χλμ./ώρα, ενώ το σύστημα διαθέτει δύο επιλογές ισχύος (Remote Mode, Smart Mode).

Η εταιρεία AtmosGear ανάφερε στην παρουσίαση των πατινιών ότι το σύστημα δοκιμάστηκε για 4 χρόνια από επαγγελματίες αθλητές (περισσότερους από 2.000) και μάλιστα πήρε μέρος στο διάσημο αγώνα αντοχής 24H du Mans Roller Marathon. Το AtmosGear είναι διαθέσιμο για παραγγελία στην τιμή των 550 ευρώ με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν τον Μάιο του 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot: Καταιγισμός νέων ηλεκτρικών μοντέλων
Καθίσματα με συνδρομή: Εξέλιξη ή κοροϊδία;
Δοκιμή: Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid 225

Advertisement