Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

H Porsche ετοιμάζεται για το Pikes Peak

Ελλάδα 1:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Porsche ετοιμάζεται για το Pikes Peak

ΑΓΩΝΕΣ

H Porsche ετοιμάζεται για το Pikes Peak

ΑΓΩΝΕΣ

Με την 935 της Porsche, ο έμπειρος οδηγός αγώνων Jeff Zwart είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στη διάσημη ανάβαση του Pikes Peak που τερματίζει σε υψόμετρο 4,3 χιλιομέτρων.

Advertisement
Advertisement

Ο Zwart θα συμμετάσχει στην κατηγορία Time Attack στη διάσημη ανάβαση του Pikes Peak όπου θα αντιμετωπίσει έναν σκληρό ανταγωνισμό, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται δύο Porsche 911 GT2 RS Clubsport που θα οδηγούν οι David Donohue και David Donner.

Η 935 του Zwart ανήκει στον συλλέκτη Bob Ingram και είναι «βαμμένη» σε ειδικό λευκό και κόκκινο χρώμα. Ο Zwart δεν έχει αγωνιστεί στο Pikes Peak εδώ και πέντε χρόνια και για τα πρακτικά της ανάβασης, θεωρείται βετεράνος. Στο παλμαρέ του ωστόσο, έχει 17 συμμετοχές στο Pikes Peak με 12 διαφορετικές εκδόσεις της Porsche 911, ενώ το 2011 σημείωσε και το ρεκόρ στην κατηγορία των αυτοκινήτων παραγωγής με μια νόμιμη για κίνηση στον ανοιχτό δρόμο 911 GT2 RS.

Advertisement
Advertisement

«Είμαι της παλιάς σχολής σε ότι έχει να κάνει με τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου και έχω συνηθίσει να αγωνίζομαι με αυτοκίνητο που δεν έχει ABS, σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης και καμία από τις σύγχρονες τεχνολογίες από τις οποίες εξαρτώνται τα αγωνιστικά αυτοκίνητα σήμερα. Για μένα η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να χρησιμοποιώ τα στοιχεία αυτά προς όφελός μου στο υψηλότερο επίπεδο προκειμένου να είμαι ταχύτερος», είπε ο Zwart σε δήλωση μετά τη δοκιμή της 935 στο Pikes Peak. «Πρέπει να μεγιστοποιήσω πραγματικά το όφελος της τεχνολογίας και αυτό είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα».

«Είναι το πιο άνετο αγωνιστικό αυτοκίνητο που έχω οδηγήσει ποτέ» πρόσθεσε. «Είναι ήδη τόσο ουδέτερο και ο μηχανικός μου βρήκε φανταστική ισορροπία στη ρύθμιση. Ο συνδυασμός turbo, αμαξώματος και πλαισίου είναι υπέροχος. Αυτό που μένει τώρα είναι να ανακαλύψω τα δικά μου όρια, ξεπερνώντας τις ταχύτητες των δοκιμών και πηγαίνοντας σε ρυθμό αγώνα».

Advertisement

Δείτε ακόμα: Αλλάζει η ημερομηνία διεξαγωγής της ανάβασης του Pikes Peak

Advertisement

Οδηγούμε την αγωνιστική Porsche 935 

Πλησιάζει η ημερομηνία παρουσίασης της νέας Porsche Panamera

 

Advertisement