Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πλησιάζει η πρεμιέρα της νέας Porsche Panamera

Ελλάδα 18:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πλησιάζει η πρεμιέρα της νέας Porsche Panamera

ΝΕΑ

Πλησιάζει η πρεμιέρα της νέας Porsche Panamera

ΝΕΑ

Στο Nurburgring γράφεται το τελευταίο κεφάλαιο της εξέλιξης της νέας Porsche Panamera η οποία αφήνει πολλές υποσχέσεις με τις επιδόσεις της στην απαιτητική πίστα.

Advertisement
Advertisement

Ο χρόνος φαίνεται πως μετρά ανάποδα για την πρεμιέρα της νέας Porsche Panamera η οποία ήδη έχει στρέψει επάνω της τα φώτα της δημοσιότητας με τις επιδόσεις της κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης στο Nurburgring.

Σύμφωνα με την πρόσφατη είδηση που ήρθε από τους κύκλους της Porsche η νέα Panamera γύρισε το Nurburgring σε 7:29.81, χρόνο που αποτελεί ρεκόρ για την κατηγορία των «executive αυτοκινήτων». Βέβαια δεν γνωρίζουμε τι προδιαγραφές περιλαμβάνει ακριβώς αυτή η κατηγορία ή τι διαφορές έχει από την κατηγορία των τετράθυρων, τετραθέσιων saloon όμως η πραγματική ουσία είναι πως το νέο μοντέλο είναι σχεδόν 13 δευτερόλεπτα ταχύτερο από την παρούσα γενιά.

porsche panamera

Advertisement
Advertisement

Αν και οι καιρικές συνθήκες στις οποίες επιτεύχθηκε η επίδοση ήταν ιδανικές με 22 βαθμούς στον αέρα και 34 βαθμούς στην πίστα, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης αναλογεί φυσικά στο συνδυασμό προηγμένης τεχνολογίας και αναβαθμισμένης ισχύος. Ο Lars Kern, ο οδηγός εξέλιξης της Porsche, ο οποίος σημείωσε και το χρόνο ρεκόρ τόνισε μεταξύ άλλων πως σημαντικό ρόλο έπαιξε σε πολλά σημεία της πίστας η σταθερότητα που προσφέρει η νέα αερανάρτηση με ενεργές αντιστρεπτικές και αυτόματη μείωση των κλίσεων του αμαξώματος. Την ίδια στιγμή ο Thomas Friemuth, υπεύθυνος εξέλιξης της Panamera σημείωσε πως η αύξηση της απόδοσης σε συνδυασμό με την βελτίωση της πρόσφυσης, της σταθερότητας και της ακρίβειας των δυναμικών χαρακτηριστικών έχει επιφέρει σημαντική βελτίωση των επιδόσεων αλλά και της καθημερινής άνεσης και χρηστικότητας. Η επίσημη πρεμιέρα της νέας Porsche Panamera αναμένεται κοντά στα τέλη της χρονιάς.

porsche panamera

Διαβάστε επίσης

Advertisement

Μικρότερος χρόνος φόρτισης στα ηλεκτρικά

Η νέα BMW M5 θα είναι ηλεκτρική με πάνω από 1.000 ίππους

Advertisement

Οδηγούμε την Porsche Taycan Turbo