Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Αλλάζει ημερομηνία και η θρυλική ανάβαση του Pikes Peak

Ελλάδα 14:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αλλάζει ημερομηνία και η θρυλική ανάβαση του Pikes Peak

ΑΓΩΝΕΣ

Αλλάζει ημερομηνία και η θρυλική ανάβαση του Pikes Peak

ΑΓΩΝΕΣ

Η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να επηρεάζει μεγάλα γεγονότα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Advertisement
Advertisement

Μετά τη διακοπή όλων των μεγάλων πρωταθλημάτων (Formula 1, WRC, Formula E κτλ) κα την αλλαγή ημερομηνίας του 24ωρου αγώνα του Μαν, πλέον έχουμε αλλαγή και στην ημερομηνία διεξαγωγής του Pikes Peak International Hill Climb.

Η 98η εκδοχή της θρυλικής ανάβασης ήταν προγραμματισμένη για τις 28 Ιουνίου αλλά λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί παγκοσμίως, αποφασίστηκε να μεταφερθεί για τις 30 Αυγούστου. Το Fan Fest, η εκδήλωση που προηγείται της αγωνιστικής δράσης και προσελκύει περισσότερους από 30 χιλιάδες ανθρώπους στο Colorado Springs, θα λάβει χώρα την Παρασκευή 28 Αυγούστου.

«Καθώς η οικογένεια του Pikes Peak International Hill Climb είναι σημαντική για εμάς, θεωρούμε πως αυτή είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή. Ξέρουμε πως αυτός ο αγώνας είναι εμβληματικός και εξαιρετικά σημαντικός για τη κοινότητά μας αλλά η ασφάλεια και η υγεία όλων αποτελούν προτεραιότητα», είπε η Megan Leatham, Executive Director του PPICH.

Advertisement
Advertisement

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Pikes Peak International Hill Climb, Tom Osbourne, είπε: «Λαμβάνοντας υπόψη όσα συμβαίνουν με τον κορωνοϊό, αποφασίσαμε την αναβολή του Αγώνα Προς τα Σύννεφα. Καθώς όλοι οι Αμερικανοί αντιλαμβάνονται πως είμαστε σε μία περίοδο που όλοι δοκιμαζόμαστε, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν μεγάλα αθλητικά γεγονότα, ανάμεσά τους και το δικό μας. Η ασφάλεια των αγωνιζόμενων, των θεατών, των εθελοντών κα των συνεργατών μας αποτελεί προτεραιότητα».

Η επική ανάβαση στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής περιλαμβάνει 156 στροφές που απλώνονται σε 19.99 χιλιόμετρα, με τη διαδρομή να σκαρφαλώνει σε υψόμετρο 4.302 μέτρων.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Ματαιώθηκε, δεν αναβλήθηκε το Grand Prix του Μονακό!

Advertisement

Επίσημο: Οι αλλαγές κανονισμών της F1 μετατίθενται για το 2022

Ακυρώθηκε και το TT Isle of Man 2020