Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

H Porsche αποκάλυψε πως η νέα 718 θα είναι ηλεκτρική

Ελλάδα 19:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Porsche αποκάλυψε πως η νέα 718 θα είναι ηλεκτρική

Mobility

H Porsche αποκάλυψε πως η νέα 718 θα είναι ηλεκτρική

Mobility

Με τον πλέον επίσημο τρόπο, η Porsche επιβεβαίωσε πως το τρίτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της γκάμας της, θα είναι η νέα 718.

Advertisement
Advertisement

Όπως είχαμε δει στο πρωτότυπο Mission R της Porsche, η νέα αμιγώς ηλεκτρική πρόταση της εταιρείας θα είναι αυτή που θα αντικαταστήσει το διθέσιο σπορ κεντρομήχανο.

Τόσο η επόμενη Boxster, όσο και η Cayman, θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και αυτό επιβεβαιώθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Porsche, Oliver Blume.

Χωρίς να αποκαλυφθεί η ακριβής χρονική στιγμή της παρουσίασης, η επιβεβαίωση για το τρίτο ηλεκτρικό μοντέλο της γκάμας μετά τις Taycan και Macan, αφορούσε στην επόμενη γενιά της 718.

Advertisement
Advertisement

«Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, θέλουμε να προσφέρουμε τη σπορ 718 με κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο αποκλειστικά σε αμιγώς ηλεκτρική μορφή. Η νέα εκδοχή του μοντέλου θα έχει τις τυπικές διαστάσεις ενός roadster και στόχος μας είναι όπως πάντα, τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μας να είναι 100% Porsche και όχι άξιοι ανταγωνιστές για τα αντίστοιχα άλλων εταιρειών. Όταν φτιάχναμε την Taycan, το σημείο αναφοράς μας ήταν η 911».

Κάπως έτσι ο Blume τοποθέτησε το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να κινηθούν οι προσδοκίες μας γύρω από το νέο ηλεκτρικό μοντέλο.

Advertisement

Το πολύ ενδιαφέρον στην προκειμένη περίπτωση, είναι η «απότομη» μετάβαση στην επόμενη, ηλεκτρική, ημέρα του μοντέλου. Η αναφορά στο πρωτότυπο Mission R, που ήταν στην ουσία αυτό που «έδειξε τον δρόμο» για τη νέα 718, ήταν μια ακόμα απόδειξη πως η Porsche με τα πρωτότυπά της, «μας προετοιμάζει» για τα μελλούμενα.

Advertisement

Από τα δεδομένα που μας έδωσε το Mission R, θα πρέπει να περιμένουμε και τις δύο εκδοχές της 718 να είναι είτε με την κίνηση πίσω, είτε τετρακίνητες. Ο Blume ανέφερε πως οι ηλεκτρικές 718 θα κατασκευάζονται στη Στουτγάρδη, στην ίδια γραμμή παραγωγής με την 911 με την οποία θα μοιράζονται και κάποια στοιχεία, με την ανάρτηση να είναι μάλλον ένα από αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche: Συνεργασία με την Pixar για την δημιουργία της Sally Carrera (video)
«Ξύλο» μεταξύ Porsche 718 Cayman, Alpine A110S και GR Supra (+video)
Η Porsche Panamera θα συνεχίσει με κινητήρες βενζινης

Advertisement