Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Nissan πάει στη… Σελήνη (video)

Ελλάδα 5:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Nissan πάει στη… Σελήνη (video)

ΝΕΑ

H Nissan πάει στη… Σελήνη (video)

ΝΕΑ

Η τεχνολογία τετρακίνητου ελέγχου ακριβείας EV της Nissan, ενισχύει τις οδηγικές επιδόσεις του rover, πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη

Advertisement
Advertisement

Η Nissan Motor Co., Ltd. αποκάλυψε ένα πρωτότυπο σεληνιακό ρόβερ που αναπτύχθηκε από κοινού με την Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής & Εξερεύνησης του Διαστήματος (JAXA), κατά τη διάρκειας της εκδήλωσης Nissan Futures.

Το JAXA Space Exploration Innovation Hub Centre, διεξάγει έρευνα σε σεληνιακά ρόβερ, μια βασική τεχνολογία για την εξερεύνηση του διαστήματος. Η Nissan συνεργάζεται με την JAXA σε θέματα ελέγχου της οδήγησης των ρόβερ, από τον Ιανουάριο του 2020.

Ένα σεληνιακό ρόβερ πρέπει να μπορεί να διασχίζει το κονιορτοποιημένο, βραχώδες και κυματιστό έδαφος της Σελήνης και να είναι ενεργειακά αποδοτικό. Επιπλέον, είναι προφανές ότι οι πηγές ενέργειας για τη λειτουργία τέτοιων οχημάτων στο διάστημα είναι περιορισμένες.

Advertisement
Advertisement

Η έρευνα της Nissan εφαρμόζει την τεχνολογία ελέγχου κινητήρα που έχει αναπτύξει μέσω της κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων μαζικής παραγωγής, όπως το LEAF, καθώς και της τεχνολογίας ελέγχου όλων των τροχών e-4ORCE που εξοπλίζει το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό crossover Ariya. Συγκεκριμένα, το e-4ORCE είναι το σύστημα που ενισχύει τις επιδόσεις του σεληνιακού ρόβερ σε δύσκολα εδάφη.

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Nissan Ariya έγινε μονοθέσιο με άρωμα Formula E
15 νέα EVs έως το 2030 από τη Nissan (video)
Nissan 240 RS: Το «δικό μας» θρυλικό αγωνιστικό(+video)

 

Advertisement