Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Nissan Ariya έγινε μονοθέσιο με άρωμα Formula E

Ελλάδα 11:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Nissan Ariya έγινε μονοθέσιο με άρωμα Formula E

ΝΕΑ

Το Nissan Ariya έγινε μονοθέσιο με άρωμα Formula E

ΝΕΑ

Η Nissan ενσωματώνει τις συμβατικές τεχνολογίες της σε ένα σασί αγωνιστικού μονοθεσίου, κεφαλαιοποιώντας την πρόοδο που έχει επιτύχει στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Με τη συμμετοχή της στη Formula E η Nissan δεν διεκδικεί απλά αγωνιστικές δάφνες, αλλά κεφαλαιοποιεί την εμπειρία της στην ηλεκτροκίνηση αντλώντας χρήσιμη τεχνογνωσία για την περαιτέρω βελτίωση των μηδενικών ρύπων μοντέλων της.

Άρωμα Formula E έχει και το φουτουριστικό μονοθέσιο που αποκάλυψε η ιαπωνική εταιρεία. Υπό την ονομασία Nissan Ariya Single Seater Concept, το μοντέλο κληρονομεί τις τεχνολογίες του αμιγώς ηλεκτρικού SUV ευρείας παραγωγής Ariya, εφαρμόζοντάς τες σε ένα πλαίσιο (σασί) με αγωνιστικό προσανατολισμό.

Για την κίνηση του, λοιπόν, μάλλον φροντίζουν δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 394 PS/600 Nm ροπής, επωφελούμενοι της τεχνολογίας τετρακίνησης e-4ORCE . H ενεργειακή χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 90 kWh, εξασφαλίζοντας αυτονομία 400 χιλιομέτρων.

Advertisement
Advertisement

Η συγγένεια του πρωτότυπου μονοθεσίου με το SUV δεν υποδηλώνεται απλά από την κοινή ονομασία, αλλά και από τα χρώματα (μαύρο-μπρονζέ) που έχουν χρησιμοποιηθεί, το σχήμα “V” του ρύγχος, αλλά και από τις ρέουσες ανθρακονημάτινες επιφάνειες στο προφίλ. Η σιλουέτα, βέβαια, του μοντέλου ακολουθεί τα αγωνιστικά πρότυπα, με έμφαση στην αεροδυναμική απόδοση.

«Η Nissan αγωνίζεται στη Formula E, όχι μόνο για να τρέξει στις πίστες, αλλά και να υποστηρίξει την εξέλιξη συναρπαστικών μοντέλων για τους πελάτες της», ανέφερε ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της ιαπωνικής εταιρείας, Tommaso Volpe.

Advertisement

Θα δούμε το Nissan Ariya Single Seater Concept στους τιμοκαταλόγους της ιαπωνικής εταιρείας; Όσοι ζητούν κάτι τέτοιο, ίσως να απογοητευτούν, δεδομένου ότι μάλλον πρόκειται απλά για μια τετράτροχη επίδειξη του πώς μπορούν να εφαρμοστούν οι συμβατικές τεχνολογίες σε ένα μονοθέσιο. Από την άλλη ποτέ δεν ξέρεις, ειδικά αν θυμηθούμε πως στα τέλη της δεκαετίας του ’90 υπήρχε το R390 GT1, η έκδοση δρόμου του τότε αγωνιστικού των 24 Ωρών του Le Mans.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Nissan Micra N-Sport
Ηλεκτρικό pick-up της Nissan για να «χτυπήσει» την Tesla (+video)
Nissan Leaf e+: Κορυφαία βαθμολογία από το Green NCAP

Advertisement