Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H McLaren υποκύπτει στην γοητεία -και τα λεφτά- των SUV

Ελλάδα 19:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H McLaren υποκύπτει στην γοητεία -και τα λεφτά- των SUV

ΝΕΑ

H McLaren υποκύπτει στην γοητεία -και τα λεφτά- των SUV

ΝΕΑ

Όταν ακόμα και η Ferrari παρουσιάζει σε λίγες ημέρες το δικό της SUV είναι προφανές ότι η McLaren δεν μπορεί να μείνει έξω από τον χορό.

Advertisement
Advertisement

Αφού όλη η αγορά κινείται στον ρυθμό των SUV ακόμα και τα τελευταία κάστρα φαίνεται ότι δεν μπορούν να αντισταθούν. Με την Ferrari να λανσάρει σε λίγες ημέρες την Purosangue και την Lamborghini να έχει εκτιναχθεί σε κερδοφορία με την Urus, είναι προφανές ότι κανείς δεν μπορεί να πει όχι στη μόδα της εποχής.

Μία εταιρία που μέχρι τώρα έχει μείνει εκτός της κατηγορίας είναι η McLaren. Όμως, σε συνέντευξη που έδωσε το αφεντικό της Michael Leiters δήλωσε ότι η βρετανική εταιρία είναι “ανοιχτή” στο ενδεχόμενο να παρουσιάσει ένα SUV.

O Leiters που ανέλαβε την εταιρία την 1η Ιουλίου, δήλωσε ότι ενδιαφέρεται να οδηγήσει την McLaren και πέρα από την παραγωγή αποκλειστικά σπορ αυτοκινήτων με τον κινητήρα στο κέντρο.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία έχει από καιρό ανακοινώσει τα σχέδιά της για κατασκευή ενός SUV, το οποίο θα παρουσιαστεί στο δεύτερο μισό της δεκαετίας, με την τιμή του να βρίσκεται κοντά στα 400.000 ευρώ.

Η αρχική πρόθεση είναι να πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, και όχι υβριδικό. Και να παράγεται σε διάφορες μορφές, με δύο ή τρις ηλεκτροκινητήρες, τετρακίνηση και επιδόσεις που να ξεπερνούν αυτές της Aston Martin DBX 707 που είναι το πιο γρήγορο SUV του κόσμου.

Πάντως η παρουσία του Leiters στην McLaren αφήνει υποσχέσεις για την παρουσίαση ενός SUV, καθώς στην καριέρα του είχε αναμιχθεί στην σχεδίαση δύο πολύ σημαντικών μοντέλων της κατηγορίας, της Porsche Cayenne και της επερχόμενης Ferrari Purosangue.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
McLaren Solus GT: Από τα videogames στην πίστα! (+video)
Έρχεται ο ηλεκτρικός διάδοχος της θρυλικής McLaren F1;
Παράταση για Ferrari, McLaren και Aston Martin