Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

McLaren Solus GT: Από τα videogames στην πίστα! (+video)

Ελλάδα 2:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

McLaren Solus GT: Από τα videogames στην πίστα! (+video)

ΝΕΑ

McLaren Solus GT: Από τα videogames στην πίστα! (+video)

ΝΕΑ

Οι φίλοι του Gran Turismo το γνωρίζουν ήδη από τις κονσόλες τους. Τώρα θα το γνωρίσουν και στην πραγματικότητα. Μόνο, όμως, αν ανήκουν στο κλαμπ των μόλις 25 τυχερών που μπορούν να την αποκτήσουν.

Advertisement
Advertisement

Η σχέση των video games με την πραγματική αυτοκίνηση εξελίσσεται μέσα στον χρόνο, φθάνοντας πλέον στο σημείο οχήματα από την εικονική πραγματικότητα να περνούν στην κανονική πραγματικότητα.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με την McLaren Solus GT που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Το αυτοκίνητο αυτό εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Gran Turismo ως μέρος του προγράμματος Vision GT Project του γνωστού videogame.

Mέχρι πριν λίγες ημέρες επρόκειτο απλά για ένα δημιούργημα των σχεδιαστών του παιχνιδιού και “εργαλείο” στα χέρια των παικτών ανά τον κόσμο. Όμως, η McLaren αποφάσισε να κάνει την υπέρβαση και παρουσίασε την έκδοση παραγωγής ενός αυτοκινήτου που ξεκίνησε την ζωή του μέσα στις κονσόλες και τις οθόνες.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα μονοθέσιο supercar που παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στο Monterey Car Week στην Καλιφόρνια. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2017 στο Gran Turismo με την ονομασία McLaren Ultimate Vision Gran Turismo. Kαι τώρα ετοιμάζεται να κυλήσει τους τροχούς του σε πραγματική άσφαλτο σε πίστες σε όλο τον κόσμο.

Και αυτό γιατί πρόκειται για ένα όχημα αποκλειστικά για χρήση σε πίστες, το οποίο θα κατασκευαστεί σε μόλις 25 κομμάτια, τα οποία όπως αντιλαμβάνεστε έχουν όλα ήδη πωληθεί.

Advertisement

Ο κινητήρας που χρησιμοποιεί είναι ένας V10 των 5,2 λίτρων με σειριακό κιβώτιο επτά σχέσεων. Ο κινητήρας αυτός περιστρέφεται έως και πάνω από τις 10.000 στροφές, αποδίδοντας 828 ίππους και 648 Νm ροπή.

Advertisement

To βάρος του αυτοκινήτου είναι λιγότερο από χίλια κιλά, ενώ μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 96 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 322 χλμ/ώρα.

Οι πελάτες θα μπορούν να απολαύσουν μία πλήρως αγωνιστική εμπειρία κατά την διάρκεια της κατασκευής του αυτοκινήτου τους, αφού για παράδειγμα το κάθισμά τους θα “χτίζεται” πάνω στον δικό τους σωματότυπο όπως και στην Formula 1.

Advertisement

Η εμφάνιση του αυτοκινήτου και το απίστευτο αεροδυναμικό πακέτο αφήνουν υποσχέσεις για κάτι πραγματικά μοναδικό σε ότι αφορά τα οδηγικά του χαρακτηριστικά. Κάτι που επιβεβαιώνει και ο δοκιμαστής της εταιρίας που λέει ότι η εμπειρία δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει η εταιρία.

Οι 25 τυχεροί που θα την αγοράσουν καταβάλλοντας τουλάχιστον 3,5 εκατομμύρια, θα έχουν στην διάθεσή τους πλήρη αγωνιστική υποστήριξη σε διάφορες πίστες του κόσμου, καθώς και ειδική εκπαίδευση έτσι ώστε να μπορέσουν να τιθασεύσουν αυτό το καθαρόαιμο αγωνιστικό το οποίο πλέον δεν αφήνει περιθώρια λάθους και restart όπως γινόταν μέχρι σήμερα στις κονσόλες του Gran Turismo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η McLaren δεν έχει τελειώσει ακόμα με την SLR (+video)
Έρχεται ο ηλεκτρικός διάδοχος της θρυλικής McLaren F1;
Παράταση για Ferrari, McLaren και Aston Martin