Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Mansory F9XX υπόσχεται 1.100 ίππους

Ελλάδα 8:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Mansory F9XX υπόσχεται 1.100 ίππους

ΝΕΑ

H Mansory F9XX υπόσχεται 1.100 ίππους

ΝΕΑ

Η Mansory βάζει στο χέρι την plug-in υβριδική Ferrari SF90 Stradale και «απογειώνει» την απόδοσή της σε επίπεδα ισχύος αμιγώς ηλεκτρικών hypercars.

Advertisement
Advertisement

Η Mansory έχει ένα συγκεκριμένο μοτίβο στην ονοματολογία των μοντέλων της, κρατώντας κάποια στοιχεία από εκείνα που έχουν από τους αρχικούς κατασκευαστές τους.

Για παράδειγμα, η πρόταση του βελτιωτικού οίκου για την Ferrari F8 Tributo, είναι Mansory F8XX, οπότε, στο ίδιο μήκος κύματος είναι και το μοντέλο που προτείνει τώρα. Βασισμένο στην SF90 Stradale, το Mansory F9XX έχει εκείνα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του βελτιωτή πάνω του. Η μπροστινή ποδιά έχει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα για να μπορεί να κατευθύνει περισσότερο φρέσκο ​​αέρα στα ψυγεία, ενώ οι γωνίες του σπόιλερ από κάτω, θα πρέπει να παρέχουν μεγαλύτερη πίεση προς το έδαφος στον μπροστινό άξονα.

Advertisement
Advertisement

Από το πλάι, τα πράγματα γίνονται λίγο πιο «κιτς» με τα οδοντωτά «αεροδυναμικά βοηθήματα» να μην επιτρέπουν ιδιαίτερες φιλοφρονήσεις σε όποιον κοιτάει προσεκτικά το μοντέλο που έχει δεχτεί τις επεμβάσεις της Mansory- ιδιαίτερα αν εκτιμά και την κομψότητα του αρχικού μοντέλου της Ferrari. Πραγματικός χαμός όμως, γίνεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Η εκτενής χρήση του ανθρακονήματος, δεν «γλυκαίνει» την εικόνα του αυτοκινήτου μια και οι επεμβάσεις της Mansory δεν είναι αυτό που θα λέγαμε «λειτουργικές και διακριτικές» αλλά είναι κραυγαλέες και –τουλάχιστον στις φωτογραφίες- όχι και τόσο κομψές. Η Mansory έχει ετοιμάσει τερατώδεις επεμβάσεις που προσαρμόζονται τόσο στην coupe, όσο και στην spider. Τέλος, η Mansory έχει κάνει καίριες επεμβάσεις στον κινητήρα, για να αυξήσει την απόδοση.

Advertisement

Οι τέσσερις απολήξεις του συστήματος εξάτμισης, που είναι τοποθετημένες κεντρικά και αρκετά ψηλά, στην πραγματικότητα δίνουν το στίγμα των επεμβάσεων που όπως υπόσχεται ο βελτιωτικός οίκος, στέλνει την απόδοση στα επίπεδα των 1.100 ίππων. Xωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με τις επεμβάσεις στον κινητήρα, η Mansory ανακοινώνει τις εντυπωσιακές επιδόσεις έτσι όπως διαμορφώνονται μετά τις επεμβάσεις της στο μοντέλο.

Advertisement

Έχουμε λοιπόν τα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε 2,4 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα της F9XX να είναι 355 χλμ./ώρα. Από τις αλλαγές επί του αυτοκινήτου, ιδιαίτερη μνεία αξίζουν οι ζάντες ελαφρού κράματος με διάμετρο 21 ιντσών εμπρός και 22 πίσω. Ότι και να πούμε πάντως, που θα είναι και υποκειμενικό, το σίγουρο είναι πως το αποτέλεσμα που έχει φέρει η Mansory, θα μπορούσε να είναι το επόμενο αυτοκίνητο του Batman σε κάποια από τις επόμενες κινηματογραφικές ταινίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μία πανάκριβη Ferrari SF 90 Stradale γίνεται κομμάτια και θρύψαλα
Ιεροσυλία: Μία Lamborghini μπήκε στο κάστρο της Ferrari (+video)
H Bentley Bentayga Speed ​​by Mansory είναι έτοιμη για… πόλεμο

Advertisement