Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Manhart «τουμπάνιασε» το Ford Bronco

Ελλάδα 22:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Manhart «τουμπάνιασε» το Ford Bronco

ΝΕΑ

H Manhart «τουμπάνιασε» το Ford Bronco

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρεία έδωσε στο αμερικάνικο SUV, αυτό που του έλειπε, δίνοντάς του συλλεκτικό χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Το Ford Bronco μπορεί να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή οχήματα εκτός δρόμου, στην αμερικανική αγορά, αλλά στην Ευρώπη, είναι ένα εξειδικευμένο μοντέλο, που διατίθεται σε πολύ περιορισμένο αριθμό.

Και ενώ το μοντέλο προδιαγραφών ΗΠΑ προσφέρεται, επίσης, με κινητήρα EcoBoost 3,0 λίτρων, στη Γηραιά Ήπειρο πωλούνται μόνο οι λιγότερο ισχυροί κινητήρες.

Ένας τετρακύλινδρος 2,3 λίτρων και ο V6 2,7 λίτρων. Η Manhart -μια γερμανική εταιρεία tuning, που είναι γνωστή για τη δουλειά της κυρίως σε αυτοκίνητα BMW, Audi και Mercedes-Benz– αποφάσισε ότι θα μπορούσε να «αντλήσει» μερικούς ακόμα ίππους από τον 2.7 EcoBoost και να προσφέρει στο Bronco, αυτ΄’ο που του έλειπε.

Advertisement
Advertisement

Για την περίσταση, λοιπόν, το αμερικάνικο off-roader αποδίδει 421 ίππους και 680 Nm ροπής. Αυτά τα εντυπωσιακά στοιχεία απαιτούν ορισμένες στρατηγικές βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης του intercooler από τη Whipple/Ford Racing, τις εισαγωγές κρύου αέρα aFe και τους εσωτερικούς κατασκευασμένους σωλήνες από ανοξείδωτο χάλυβα, με καταλύτες 400 κυψελών. Φυσικά, υπάρχει μια νέα μονάδα εγκεφάλου ECU, που εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία, όλων των ρυθμίσεων.

Advertisement

Όλη αυτή η ισχύς διοχετεύεται σε ένα σετ νέων ελαστικών, εκτός δρόμου, Renegade R7 διαστάσεων 35×12,5 R22, με ζάντες Manhart 12 ακτίνων 9,5×22 ιντσών με μαύρο ματ φινίρισμα. Οι ζάντες κρύβουν αναβαθμισμένα φρένα Brembo με δαγκάνες έξι εμβόλων στον μπροστινό άξονα που σφίγγουν σε τεράστιους δίσκους 380×34 χιλιοστών.

Το συλλεκτικό Bronco, θα πουληθεί στην Ευρώπη στο επόμενο διάστημα, αλλά η Manhart δεν έχει ακόμα ανακοινώσει την τιμή του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χρήστος Σταϊκούρας στο Newsauto: Τα διόδια δεν θα αυξηθούν 12%
Εκρηκτική αύξηση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Mini Cooper EV