Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Lotus Evora GT εντυπωσίασε τον Jay Leno (VIDEO)

Ελλάδα 4:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Lotus Evora GT εντυπωσίασε τον Jay Leno (VIDEO)

ΝΕΑ

H Lotus Evora GT εντυπωσίασε τον Jay Leno (VIDEO)

ΝΕΑ

Απόλυτα εντυπωσιασμένος ο γνωστός παρουσιαστής και φανατικός petrolhead, Jay Leno, δηλώνει η Lotus Evora GT είναι ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Η παραγωγή του Lotus Evora θα ολοκληρωθεί φέτος, αλλά ο Jay Leno είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τη ναυαρχίδα Evora GT στην Αμερική.

Παρουσιάστηκε στα μέσα του 2019, η Evora GT που αντικατέστησε τις Evora 400 και Evora Sport 410 και είναι εξοπλισμένη με υπερτροφοδοτούμενο V6 3,5 λίτρων. Ενώ αυτός ο κινητήρας προέρχεται από την Toyota, η Lotus τον έχει αναβαθμίσει τόσο ώστε να αποδίδει εδώ 416 ίππους. Τόσο ένα εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, όσο και ένα εξατάχυτο αυτόματο προσφέρονται για επιλογή, με μικρές διαφορές στην απόδοση. Για παράδειγμα, το χειροκίνητο –όπως αυτό που οδήγησε ο LenoEvora GT έχει μέγιστη τιμή ροπής τα 430 Nm, ενώ η τιμή αυξάνεται στα 450 Nm όταν το κιβώτιο των ταχυτήτων είναι το αυτόματο.

Advertisement
Advertisement

Με το εξατάχυτο χειροκίνητο λοιπόν, η Evora GT μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητας να ξεπεράσει τα 300 χλμ./ώρα (303 δηλώνει ο κατασκευαστής). Την εποχή που οι 600 ίπποι είναι κοινός τόπος για αυτοκίνητα που προορίζονται να προσφέρουν οδηγική ευχαρίστηση και επιδόσεις, η Evora GT μπορεί να φαίνεται λίγο αδύναμη. Ο συνδυασμός όμως της απόδοσης με το μικρό σχετικά βάρος των 1.408 κιλών, κάνει την οδήγηση πραγματικά απολαυστική για όσους θέλουν να παίρνουν τακτικά γεύση από επιδόσεις και ιδανικό handling. Σε αυτό στέκεται ιδιαίτερα και ο Jay Leno, ο οποίος κατατάσσει τη συγκεκριμένη έκδοση της Evora, ανάμεσα στα καλύτερα αυτοκίνητα του κόσμου για τον οδηγό.

Διαβάστε ακόμα:
To Cybertruck στα χέρια του Jay Leno (VIDEO)
To νέο hypercar της Lotus θα δείχνει κάπως έτσι
Η υπέροχη Porsche 964 Turbo της Ares Design

Advertisement