Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Lotus Elise δεν έχει ξοφλήσει

Ελλάδα 14:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Lotus Elise δεν έχει ξοφλήσει

ΝΕΑ

H Lotus Elise δεν έχει ξοφλήσει

ΝΕΑ

Μπορεί η Lotus να έχει ανακοινώσει επίσημα τον τερματισμό της παραγωγής της Elise όμως το αγαπημένο βρετανικό sports car είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει να κατασκευάζεται από άλλη εταιρία.

Advertisement
Advertisement

Δυστυχώς για πολλούς η Lotus έχει αποφασίσει να συνδέσει το μέλλον την με την ηλεκτροκίνηση και έτσι καθώς πληθαίνουν τα νέα σχετικά με την εξέλιξη της εκρηκτικής Evija η εταιρία ανακοίνωσε επίσημα τον τερματισμό της παραγωγής της Elise όπως και των Exige και Evora, στο τέλος της χρονιάς.

Ωστόσο ο διευθυντής της βρετανικής εταιρίας, Matt Windle, σε πρόσφατη συνέντευξή του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση της καριέρας της Elise, αλλά όχι με τα σήματα της Lotus. Η εταιρία αποφάσισε να διαθέσει προς πώληση όλον τον μηχανολογικό εξοπλισμό παραγωγής όπως και τα δικαιώματα της Elise. Προς το παρόν η Lotus δεν βρίσκεται σε επίσημες διαπραγματεύσεις με κάποια εταιρία για το συγκεκριμένο θέμα όμως δεν είναι απίθανο αρκετά σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις. Στο παρελθόν η Lotus είχε κάνει κάτι ανάλογο με τη Lotus Seven τα δικαιώματα της οποίας είχε εξαγοράσει το 1973 η Caterham.

lotus elise

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο αξιόπιστες πηγές αναφέρουν πως δεν είναι ιδιαίτερα πιθανή κάποια αντίστοιχη κίνηση από την συγκεκριμένη εταιρία και για την Elise. Αντίθετα αρκετοί είναι αυτοί που ποντάρουν στην Radford, μια εταιρία που ιδρύθηκε από τον Jenson Button και τον τηλεοπτικό παρουσιαστή Ant Anstead και η οποία πρόσφατα αποκάλυψε το πρώτο της αυτοκίνητο το οποίο είναι εμπνευσμένο από την Lotus Type 62 και στην εξέλιξη του έχει βοηθήσει και η ίδια η Lotus. Δεν θα είναι λοιπόν περίεργο εάν τελικά η Radford εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Elise χωρίς πάντως να υπάρχει ακόμα κάποια σαφής ένδειξη για κάτι τέτοιο.

lotus elise

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας Ελληνοβρετανός υπογράφει τον ήχο της Lotus Evija (+video)
Πως φαντάζεται η Lotus το αγωνιστικό του Le Mans το 2030;
Το νέο hypercar της Lotus θα δείχνει κάπως έτσι…