Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ένας Ελληνοβρετανός υπογράφει τον ήχο της Lotus Evija (+video)

Ελλάδα 13:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένας Ελληνοβρετανός υπογράφει τον ήχο της Lotus Evija (+video)

Mobility

Ένας Ελληνοβρετανός υπογράφει τον ήχο της Lotus Evija (+video)

Mobility

Όταν το ηλεκτρικό hypercar της Lotus περνά, θα ακούσετε τον ήχο του πιο θρυλικού κινητήρα της Formula 1 επεξεργασμένο από τον παραγωγό dance μουσικής χορού Patrick Patrikios.

Advertisement
Advertisement

Ο «Θόρυβος» του κινητήρα της Lotus Evija είναι ένα Remix dance μουσικής και Formula 1

 

Η Lotus Evija αποτελεί σημαντικό βήμα για τη θρυλική βρετανική εταιρεία σπορ αυτοκινήτων. Όταν παρουσιαστεί επίσημα, θα είναι η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Lotus, με απόδοση 2000 ίππων, τετρακίνηση και 0-200 σε εννέα δευτερόλεπτα. Αλλά πως θα ακούγεται; Μάλλον δεν θα ακούγεται ή καλύτερα θα έχει τον ήχο αυτοκινήτου της Formula 1της δεκαετίας του 1960 με επιρροή από την σειρά ταινιών Matrix.

Advertisement
Advertisement

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε η Lotus, αποκάλυψε ότι οι ήχοι της Evija έχουν δημιουργηθεί από τον παραγωγό Dance μουσικής Patrick Patrikios. Ο παραγωγός, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τους Britney Spears και τον Giorgio Moroder, διαμόρφωσε όλους τους ήχους που θα συναντήσετε στην οδήγηση της Evija.

Το πιο σημαντικό, είναι πως ο ο Patrikios αποφάσισε επίσης πώς θα έπρεπε να ακούγεται η Evija ενώ ξεκινά να επιταχύνει. Γι ‘αυτό, γύρισε στην ιστορία της Lotus. Πέρασε ένα ηχητικό κλιπ του Cosworth DFV (του κινητήρα V-8 που έκανε το ντεμπούτο του στα αυτοκίνητα της Formula 1 της Lotus το 1967) και έγινε ο κυρίαρχος κινητήρας της σειράς αγώνων για περισσότερο από μια δεκαετία.

Advertisement

Εδώ είναι όμως το περίεργο: Ο DFV είναι αναγνωρίσιμος στις υψηλές στροφές. Είναι ένας κραυγαλέος κινητήρας και ο ήχος που παράγει καθώς ξεδιπλώνεται προς την κορύφωσή του μπορεί να στείλει ρίγη στην σπονδυλική σας στήλη. Τροποποιώντας αυτό το κλιπ ήχου για την Evija, ο Patrikios αποφάσισε να επιβραδύνει τον ρυθμό και τον τόνο του, μετατρέποντας τον… θρήνο του DFV σε ένα απόκοσμο ήχο. Είναι ένα γνωστό τέχνασμα, που εφευρέθηκε στην μουσική σκηνή του Χιούστον, όπου οι DJs παίρνουν ένα οικείο κομμάτι και το επιβραδύνουν, σε remix downtempo.

Αλλά αυτό που λειτουργεί στην μουσική δεν ταιριάζει απαραίτητα σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Νομίζουμε ότι ο Patrikios έχασε κάτι με τον ήχο του «κινητήρα» της Evija. Ήταν μια γενναία προσπάθεια μίξης της ιστορίας της Lotus σε ένα ηλεκτρικό supercar. Ο ήχος δεν είναι πια ένας αναγνωρίσιμος κινητήρας Cosworth, αλλά ένα ουρλιαχτό από διαστημόπλοιο. Φυσικά, αυτός ο ψηφιακός ήχος πιθανότατα δεν θα μειώσει τη συγκίνηση από την οδήγηση ενός ηλεκτρικού υπερ-αυτοκινήτου 2000 ίππων της Lotus.

Advertisement