Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Lancia 037 ξαναζεί

Ελλάδα 5:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Lancia 037 ξαναζεί

ΝΕΑ

H Lancia 037 ξαναζεί

ΝΕΑ

Η εταιρία Kimera Automobili ανακοίνωσε το σχέδιό της να κατασκευάσει ένα supercar που είναι εμπνευσμένο και τα ακολουθεί τα αισθητικά πρότυπα της θρυλικής Lancia 037.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι η πρώτη φορά που μαθαίνουμε για κάποιο νέο μοντέλο που αναβιώνει κάποιο αγαπημένο κλασσικό. Ωστόσο οι περιπτώσεις που αυτό το μοντέλο από το παρελθόν είναι μια Lancia που έχει γράψει ιστορία στους αγώνες τότε οι προσδοκίες γίνονται ακόμα μεγαλύτερες.

Μπορεί η σημερινή Lancia να μην έχει την παραμικρή σχέση με την λαμπρή ιταλική φίρμα του χθες όμως το όνομα και πολύ περισσότερο τα μοντέλα της διατηρούν την αίγλη και την απήχηση στο κοινό. Μέχρι σήμερα τόσο η Stratos όσο και η Integrale έχουν αποκτήσει τους σύγχρονους διαδόχους τους, η μεν πρώτη προέκυψε ως ένα προσωπικό project του Michael Stoschek που συνεργάστηκε για την κατασκευή του με τον οίκο Pininfarina, ενώ η δεύτερη είναι έργο της Automobili Amos Futurista και ουσιαστικά προσαρμόζει την αυθεντική Integrale στα σύγχρονα δεδομένα.

kimera evo37

Advertisement
Advertisement

Τώρα είναι η σειρά της 037 να αποκτήσει την σύγχρονη εκδοχή της, κάτι που φαίνεται πως θα γίνει από την Kimera Automobili, μια εταιρία που εξειδικεύεται στην ανακατασκευή σπάνιων ιταλικών μοντέλων με εξειδίκευση στις Lancia. Η Kimera EVΟ37 όπως θα ονομάζεται θα ακολουθεί πιστά το σχέδιο και την μηχανολογική προσέγγιση της αυθεντικής Lancia O37. Για την πραγματοποίηση του σχεδίου της η Kimera έχει απευθυνθεί σε αρκετούς μηχανικούς που ασχολήθηκαν με την εξέλιξης της 037, μεταξύ των οποίων και ο Claudio Lombardi ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον θρυλικό κινητήρα με την διπλή υπετροφοδότηση από turbo και μηχανικό υπερτροφοδότη. Αντίστοιχη θα είναι η λύση που θα χρησιμοποιηθεί και στον 2.0λιτρο κινητήρα του νέου μοντέλου με την διαφορά πως ο υπερτροφοδότης θα κινείται ηλεκτρικά και όχι με ιμάντα.

kimera evo37

Η Kimera υπόσχεται πως η απόδοση θα φθάνει κοντά στους 550 PS ενώ για τη μετάδοση θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε χειροκίνητο ή αυτόματο σειριακό κιβώτιο. Ένα στοιχείο που επίσης θα μεταφερθεί από το αυθεντικό μοντέλο είναι το χαμηλό βάρος το οποίο υπολογίζεται πως θα είναι κοντά στα 950 κιλά. Η παραγωγή θα περιοριστεί σε μόλις 37 μονάδες για το πισωκίνητο μοντέλο που θα κοστίζει περίπου 500.000 ευρώ, ενώ πρόθεση της Kimera είναι να κατασκευάσει και 10 επιπλέον αυτοκίνητα με τετρακίνηση. Η αποκάλυψη της Kimera EVO37 θα γίνει στις 22 Μαϊου.

Advertisement

kimera evo37

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συμμαχία Stellantis (FCA-PSA): Θα αναστηθεί προσεχώς η Lancia;
Η σύγχρονη Lancia Delta S4 που όλοι θα θέλαμε
Μια Lancia Stratos από το μέλλον

Advertisement