Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Kia ετοιμάζει ηλεκτρικό αγροτικό;

Ελλάδα 1:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Kia ετοιμάζει ηλεκτρικό αγροτικό;

ΝΕΑ

H Kia ετοιμάζει ηλεκτρικό αγροτικό;

ΝΕΑ

Είναι γνωστό ότι η Kia έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να δημιουργήσει ένα pickup μοντέλο και να το προσθέσει στην γκάμα της. Θα μπορούσε αυτό να είναι αμιγώς ηλεκτρικό;

Advertisement
Advertisement

Στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, η Kia ανακοίνωσε το βραχυμεπρόθεσμο επιχειρηματικό πλάνο της για την ηλεκτροκίνηση. Τότε έγινε γνωστό ότι το σχέδιό της ως το 2027 προβλέπει τη δημιουργία «τουλάχιστον δύο αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων κάθε χρόνο», ώστε να έχει συνολικά 14 οχήματα αυτής της τεχνολογίας ως τα τέλη εκείνης της χρονιάς.

Σε άλλη περίσταση, τα στελέχη τής νοτιοκορεατικής έχουν ανακοινώσει ότι σκοπεύουν να κατασκευάσουν ένα καινούργιο pickup μοντέλο. Ο συνδυασμός των δύο δεδομένων σημαίνει την εξέλιξη και παραγωγή ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου pickup. Και αυτό πιθανόν συμβαίνει σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη νοτιοκορεατική αυτοκινητική ιστοσελίδα bobaedream.co.kr.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτή, δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες από ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο pickup μοντέλο το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία εξέλιξής του. Σε αυτές, βλέπουμε το όχημα να έχει στοιχεία από το Mohave (φωτογραφία κάτω), ένα SUV που είναι διαθέσιμο στην αγορά της Νότιας Κορέας, της Ρωσίας, της Κίνας και της Βόρειας Αμερικής (στις δύο τελευταίες έχει την ονομασία Borrego).

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το νέο pickup μοντέλο ενδεχομένως να διατίθεται και με κινητήρα εσωτερικής καύσης για υπανάπτυκτες χώρες στις οποίες υπάρχει η αναγκαιότητα για οχήματα αυτής της κατηγορίας, αλλά δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα στο κοινό η σχετική αυτοκινητική κουλτούρα για την ηλεκτροκίνηση, ούτε υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για να υποστηρίξουν την αγορά και κυκλοφορία τους.

Advertisement

Προς το παρόν, τα στελέχη της Kia δεν ανακοινώνουν λεπτομέρειες σχετικά με το νέο μοντέλο ούτε πότε θα παρουσιαστεί επίσημα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mobility 2022: Kia Sportage PHEV
Το Kia EV6 είναι ξεχωριστό!
Δοκιμή: Kia Sportage 1.6T 180 PS 2WD 7DCT