Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Mobility 2022: Kia Sportage PHEV

Ελλάδα 7:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mobility 2022: Kia Sportage PHEV

Mobility

Mobility 2022: Kia Sportage PHEV

Mobility

Η plug-in υβριδική έκδοση του Kia Sportage προσφέρει εξαιρετική οικονομία καυσίμου, δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης και ταυτόχρονα υψηλή απόδοση.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Kia Sportage αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία των SUV. Συνδυάζει κομψό μυώδη και μοντέρνο εξωτερικό σχεδιασμό με κορυφαίο εσωτερικό υψηλής ποιότητας και ενσωματωμένη καμπύλη οθόνη που φιλοξενεί τις πιο προηγμένες εξελίξεις στην τεχνολογία συνδεσιμότητας.

Η σύγχρονη μάσκα Tiger Nose της Kia συνδέεται με τα LED DRL (φώτα ημέρας) με το φουτουριστικό αλλά ταυτόχρονα διακριτικό σχήμα μπούμερανγκ, τα οποία με τη σειρά τους συνδέονται με τους εντυπωσιακούς LED Matrix προβολείς, γνωστούς και ως έξυπνο σύστημα εμπρός φωτισμού. Στο εσωτερικό, η υψηλής τεχνολογίας οθόνη αφής των 12,3 ιντσών και τα προηγμένα πλήρως ενσωματωμένα στοιχεία ελέγχου αποτελούν το κέντρο διασύνδεσης οδηγού και επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Το εξελιγμένο plug-in υβριδικό σύστημα (PHEV) προσφέρει τη δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής οδήγησης χωρίς εκπομπές CO 2 , με αυτονομία που μπορεί να καλύψει τις περισσότερες καθημερινές μετακινήσεις. Η έκδοση PHEV του Sportage βασίζεται στον
βραβευμένο κινητήρα 1.6 T-GDI με 180 PS της KIA. Ο compact turbo κινητήρας συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη ισχύος 66,9 kW και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 13,8 kWh. Το υπερσύγχρονο υβριδικό σύστημα διαθέτει μονάδα διαχείρισης η οποία ρυθμίζει συνεχώς τον συνδυασμό θερμικού κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα για βέλτιστη ενεργειακή διαχείριση.

Παράλληλα, η στάνταρ τετρακίνηση του Sportage PHEV, σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων, υπερθεματίζει στην ασφάλεια αλλά και στην άνεση. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει στους 265 PS και τα 350 Nm ροπής προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις ενώ παράλληλα η ηλεκτρική αυτονομία έως και 70 km είναι ικανή να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος ή ακόμα και το σύνολο των καθημερινών μετακινήσεων. Ως αποτέλεσμα η μέση κατανάλωση είναι μόλις 1,1 lt/100 km και οι εκπομπές CO 2 οριοθετούνται στα 25 gr/km

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ: ΥΒΡΙΔΙΚΟ
ΑΠΟΔΟΣΗ: 265 PS – 350 Nm
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ: 1,1 lt/100 km
CO 2 : 25 g/km
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: 70 km
0-100 km/h: 8,2’’

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Kia XCeed: Η γραμμή παραγωγής του εκσυγχρονίστηκε!
Πώς θα είναι το νέο Kia EV9; (+video)
Οδηγοί προσοχή: Κάλεσμα για κλοπές των Kia μέσω Tik Tok (+video)

Advertisement