Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Ηyundai ετοιμάζει το ισχυρό i20 N

Ελλάδα 10:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Ηyundai ετοιμάζει το ισχυρό i20 N

ΝΕΑ

H Ηyundai ετοιμάζει το ισχυρό i20 N

ΝΕΑ

Στο πλαίσιο κατασκευής μοντέλων υψηλών επιδόσεων, η κορεάτικη φίρμα θα εντάξει στην γκάμα του i20 μια κορυφαία έκδοση, με την οποία θα επιδιώξει να σταθεί απέναντι στα Hot μικρά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η Hyundai θα λανσάρει μια νέα σειρά εκδόσεων για τα μοντέλα της με την κωδική ονομασία «N», τα οποία θα ξεχωρίζουν για την υψηλή απόδοσή και τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα τους. Το πρώτο εξ αυτών, όπως έχετε διαβάσει και μέσα από τις σελίδες του Newsauto, θα είναι το i30N που θα ενταχθεί στην κατηγορία των hot hatch μικρομεσαίων, όπου κυριαρχούν μοντέλα όπως το VW Golf GTI & το Ford Focus ST.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η Hyundai μας ετοιμάζει, επίσης, και την κορυφαία έκδοση του μικρού της μοντέλου. Έτσι, εκμεταλλευόμενη την εμπλοκή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλι, θα παρουσιάσει μέσα στο επόμενο διάστημα το i20 N που θα σταθεί απέναντι στα Ford Fiesta ST, VW Polo GTI και στο άρτι αφιχθέν Toyota Yaris GRNM. Για την κίνηση του μοντέλου θα φροντίζει-κατά πάσα πιθανότητα-ένα τούρμπο μοτέρ στα 1,6 λίτρα με απόδοση κοντά στους 200 ίππους, ενώ η σπορτίφ οδική συμπεριφορά του κορεάτικου μοντέλου θα ενισχύεται και από την ύπαρξη μπλοκέ διαφορικού στους κινητήριους τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Σε κάθε περίπτωση, το πλάνο της Hyundai περιλαμβάνει αρκετά σχέδια για τα επόμενα χρόνια και έτσι αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις κινήσεις τους.