Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H ηλεκτρική Taycan ξεπέρασε σε πωλήσεις όλες τις Porsche

Ελλάδα 3:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H ηλεκτρική Taycan ξεπέρασε σε πωλήσεις όλες τις Porsche

ΝΕΑ

H ηλεκτρική Taycan ξεπέρασε σε πωλήσεις όλες τις Porsche

ΝΕΑ

Η εμπορική πορεία του μοντέλου κατατάσσει τη γερμανική πολυτελή μάρκα σε ένα κλειστό, προνομιούχο “κλαμπ”.

Advertisement
Advertisement

Να συμμαζέψει τα κομμάτια της προσπαθεί η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία η οποία σφυροκοπείται από το φονικό πέρασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ενθαρρυντική “ανάταση” των πωλήσεων, αρχής γενομένης από τον περασμένο Μάιο – όταν χαλάρωνε η πρώτη φάση του lockdown στην Ευρώπη- δεν συνεχίστηκε και τον Αύγουστο. Ειδικότερα, τον περασμένο μήνα καταγράφηκε πτώση της τάξεως του 18% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του παρελθόντος έτους.

Μέσα στο γενικότερο χαώδες κλίμα, υπάρχουν και κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες που κράτησαν σθεναρή αντίσταση στην πτωτική τάση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Porsche.

Advertisement
Advertisement

Η γερμανική πολυτελής μάρκα αναχαίτισε σε μεγάλο βαθμό την υφιστάμενη κρίση, χάρη στην εξαιρετική εμπορική πορεία της νεότευκτης αμιγώς ηλεκτρικής Porsche Taycan.

Αδιάψευστος μάρτυρας τα στοιχεία της εταιρείας Car Industry Analysis, τα οποία δημοσιεύτηκαν και από την εταιρεία διεξαγωγής ερευνών Jato Dynamics.

 

Advertisement

Σύμφωνα, με τα εν λόγω ευρήματα, ο «ηλεκτροκίνητος πύραυλος» με την επιτάχυνση στα 100 km/h από στάση σε 3,2’’ αναρριχήθηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου όσον αφορά τις πωλήσεις μοντέλων Porsche, για τον μήνα Αύγουστο.

Μάλιστα, κατάφερε να προσπεράσει παραδοσιακές δυνάμεις της γερμανικής φίρμας όπως είναι τα μοντέλα 911 και Cayenne.

Στη γλώσσα των αριθμών, τον περασμένο μήνα, στη Γηραιά Ήπειρο, ταξινομήθηκαν 1.183 μονάδες της Taycan, την ίδια ώρα που οι πωλήσεις των προαναφερθέντων αυτοκινήτων καταλάγιασαν στις 1.097 και 711 μονάδες αντίστοιχα.

Advertisement

Στον αντίποδα, αποκαρδιωτική ήταν η εμπορική επίδοση της Panamera, η οποία γνώρισε μείωση της τάξεως του 71% εντός των ευρωπαϊκών τειχών.

Δείτε επίσης:

Οδηγούμε την Porsche Taycan Turbo

Στα χέρια μιας 5 από τις καλύτερες Porsche της ιστορίας

Πώς κατασκευάζεται η Porsche Taycan