Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H ηλεκτρική “καρδιά” του Peugeot e-208

Ελλάδα 6:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H ηλεκτρική “καρδιά” του Peugeot e-208

ΝΕΑ

H ηλεκτρική “καρδιά” του Peugeot e-208

ΝΕΑ

Το νέο Peugeot e-208 αποδεικνύει περίτρανα πως μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά η ηλεκτροκίνηση με το διαχρονικά επονομαζόμενο “fun to drive”.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτρική έκδοση έρχεται να τονίσει ακόμα περισσότερο τα premium χαρακτηριστικά του γαλλικού υπερμίνι, καθώς η απουσία θορύβων και η γενικότερη αίσθηση άνεσης και ήσυχης μετακίνησης, δημιουργούν ένα πιο upper class μοντέλο για τα δεδομένα του segment B.

Και επειδή οι τεχνικοί της Peugeot φημίζονται για την τεχνογνωσία τους, η μπαταρία του e-208 είναι τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρεί το κέντρο βάρους χαμηλά και να προσδίδει έναν επιπλέον σπορ χαρακτήρα στην οδική συμπεριφορά του μικρού αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

To ηλεκτρικό σύστημα του e-208 αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και ροπής 260 Νm. Ο κινητήρας αυτός παίρνει ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 50 kWh η οποία εξασφαλίζει μία κορυφαία αυτονομία της τάξης των 362 χιλιομέτρων με βάση το αυστηρό πρότυπο WLTP.

Το ηλεκτρικό σύστημα του e-208 διαθέτει επίσης δύο επίπεδα ανάκτησης της ενέργειας, με το δεύτερο που είναι και πιο ισχυρό να επιτρέπει την λειτουργία one-pedal. Έτσι η οδήγηση στην πόλη του e-208 μετατρέπεται κυριολεκτικά σε παιχνίδι.

Advertisement

Στα παραπάνω προσθέστε και την εκπληκτική αίσθηση οδήγησης ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Αυτό σημαίνει ακαριαία επιτάχυνση, άμεση απόκριση στο πάτημα του γκαζιού ανεξαρτήτως ταχύτητας και τέλος, παντελή απουσία θορύβων και κραδασμών.

Advertisement

Η αλήθεια είναι πως χαίρεσαι να οδηγείς το e-208, ή καλύτερα εύχεσαι τα περισσότερα ηλεκτρικά αστικά αυτοκίνητα του μέλλοντος να έχουν κάτι από τα χαρισματικά χαρακτηριστικά του. Η Peugeot αποτελεί πραγματικότητα πως ήταν και παραμένει η ηγέτιδα δύναμη στα μικρά αυτοκίνητα, όπως φαίνεται τώρα από το e-208 θα παραμείνει στην κορυφή και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης που έφτασε με γοργούς ρυθμούς.

Advertisement

Είναι δεδομένο πως ταιριάζει στο προφίλ της Peugeot η νέα τάξη πραγμάτων που επικρατεί πλέον στην αυτοκίνηση. Και είναι σίγουρο πως δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό από το κορυφαίο και ταλαντούχο ηλεκτρικό, e-208.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot e-208 & e-2008: Με αυξημένη αυτονομία και κορυφαία χαρακτηριστικά απόδοσης
Peugeot e-208: Ηλεκτρική καρδιά,, σπορ οδηγική απόλαυση
Peugeot: Ελληνικές πρωτιές για τα μοντέλα της