ΝΕΑ

Ποιά νέα θέση βρήκαν στη Ford για τις μπαταρίες;

Ελλάδα 12:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιά νέα θέση βρήκαν στη Ford για τις μπαταρίες;

ΝΕΑ

Ποιά νέα θέση βρήκαν στη Ford για τις μπαταρίες;

ΝΕΑ

Η αναγκαιότητα για αύξηση της αυτονομίας στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έκανε τους ανθρώπους της Ford να σκεφτούν μια μάλλον απρόσμενη λύση.

Advertisement
Advertisement

Η νέα πρόταση της Ford για να μειώσει το άγχος μετακίνησης με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα, αναφορικά με τη δυνατότητα φόρτισης των μπαταριών του, αφορά κυρίως στα SUV.

Συγκεκριμένα, απευθύνεται σε όσους θέλουν να εκδράμουν στη φύση ή να κάνουν μια εκτός δρόμου διαδρομή, σε μέρος όπου εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει η δυνατότητα να βρουν φορτιστή.

Βεβαίως, η συγκεκριμένη λύση θα μπορεί να βρει εφαρμογή και στα αμιγώς ηλεκτρικά επαγγελματικά μοντέλα της, όπως τo καινούργιο E-Tourneo Courier.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι άλλη από τη μετατροπή αυτής που γνωρίζουμε ως μπαγκαζιέρα οροφής σε μέρος αποθήκευσης επιπλέον συστοιχίας μπαταριών, η οποία θα επιτρέπει την παροχή ενέργειας στην περίπτωση όπου αυτή από τις ενσωματωμένες στο όχημα τελειώνει.

Η Ford υπέβαλε αίτηση για την καταχώριση της ευρεσιτεχνίας στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών («USPTO»). Αυτό έφερε στη δημοσιότητα ο «RDale» μέσω του φόρουμ «Lightning Owners».

Advertisement

Στην αίτηση της αμερικανικής εταιρείας υπάρχουν σκίτσα ενός οχήματος που παραπέμπει στο νέο Bronco και στα οποία φαίνεται η επιπλέον συστοιχία να υπάρχει προσαρμοσμένη στην οροφή του, όπως αυτή μιας αντίστοιχης μπαγκαζιέρας.

Από τη Ford ανακοινώνεται ότι οι ενσωματωμένες μπαταρίες σε αυτή φορτίζουν με τον ίδιο τρόπο όπως του αυτοκινήτου, μέσω καλωδίου. Αυτό θα τοποθετείται στον ρευματολήπτη του οχήματος, όταν χρειαστεί, για να εξασφαλίζεται η τροφοδοσία με ενέργεια και η συνέχιση της πορείας.

Advertisement

Οι μπαταρίες οροφής (sic) θα είναι τοποθετημένες σε περίβλημα από αφρό πολυουρεθάνης το οποίο θα επιτρέπει την ψύξη τους αλλά θα αποτρέπει τη σκόνη, το νερό και την πολύ χαμηλή ή ψηλή θερμοκρασία να τις επηρεάζει.

Όπως έγινε γνωστό, η Ford θα εφοδιάζει τη συστοιχία με τη δυνατότητα να φορτίζει με ενέργεια και κατά την πέδηση, μέσω επαγωγικού συστήματος. Βεβαίως, είναι σαφές ότι η τοποθέτηση των μπαταριών στην οροφή του οχήματος αυξάνει το βάρος του όπως και το σημείο του κέντρου βάρους του, επηρεάζει την οδική συμπεριφορά και αυξάνει την πιθανότητα ανατροπής του στην εκτός δρόμου κίνηση, σε επικλινές έδαφος.

Advertisement

Μένει να δούμε εάν η εταιρεία θα εφαρμόσει στην πράξη τη συγκεκριμένη ιδέα της για την αύξηση της αυτονομίας των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της ή όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Explorer ανοίγει το δρόμο για το ηλεκτρικό μέλλον της Ford
Ποιοί είναι κατά τη Ford οι πιο επικίνδυνοι ανταγωνιστές της;
Όταν η Ford δίνει ρεύμα στην Tesla