Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

H Honda αναβάθμισε το Elite II (+video)

Ελλάδα 16:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Honda αναβάθμισε το Elite II (+video)

Car Gadget

H Honda αναβάθμισε το Elite II (+video)

Car Gadget

Η Honda εμπλέκεται δυναμικά και με τα ιδιωτικά τζετ και παρουσίασε την τελευταία εκδοχή του αεροσκάφους της.

Advertisement
Advertisement

Το HondaJet Elite II είναι η πιο πρόσφατη έκδοση του ιδιωτικού τζετ της ιαπωνικής εταιρείας, που μάλιστα είναι διαθέσιμο και σε σκούρο χρώμα με κόκκινες ρίγες παραπέμποντας κατά κάποιον τρόπο και στα μοντέλα Type R της.

Σε σχέση με τα Elite και Elite S που προϋπήρχαν το Elite II έχει αυξημένη εμβέλεια -από τα 2.661 χιλιόμετρα στα 2865- με τέσσερις επιβλάτες. Ταυτόχρονα αυξήθηκε και το μέγιστο βάρος απογείωσης του στα 5.035 κιλά, σε αντίθεση με το χώρο για τις αποσκευές που πλέον εμφανίζεται ελαφρώς μειωμένος.

Advertisement
Advertisement

Από κει και πέρα η HondaJet το έχει εφοδιάσει με πολλά εξελιγμένα συστήματα όπως σπόιλερ που εκτείνονται αυτόματα κατά την προσγείωση, καθώς και με το προαιρετικό Autothrottle. Το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία ελέγχει την παροχή ισχύος ανάλογα με τα επιθυμητά χαρακτηριστικά πτήσης.

Ακόμα πιο σημαντικό είναι το σύστημα Emergency Autoland, που όπως λέει και το όνομά της επιτρέπει σε περίπτωση ανάγκης την προσγείωση χωρίς ανθρώπινη εμπλοκή.

Advertisement

Η HondaJet πάντως σκοπεύει να διευρύνει τη γκάμα των αεροσκαφών της καθώς πέρυσι είχε παρουσιάσει το 2600 Concept με εμβέλεια 4.861 χιλιομέτρων. Που αρκούν για πτήση non stop από την Ανατολική ακτή των ΗΠΑ στη Δυτική και αντίστροφα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε πως κατασκευάζεται το νέο Honda Civic Type R (+video)
Honda Civic e:HEV: Καταναλώνει λιγότερο από αυτοκίνητο πόλης
Honda: Μετά τη Hornet έρχεται η Transalp