Live Κίνηση
Περισσότερα
HONDA-2022

Honda Civic e:HEV: Καταναλώνει λιγότερο από αυτοκίνητο πόλης

Ελλάδα 8:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda Civic e:HEV: Καταναλώνει λιγότερο από αυτοκίνητο πόλης

HONDA-2022

Honda Civic e:HEV: Καταναλώνει λιγότερο από αυτοκίνητο πόλης

HONDA-2022

Το Honda Civic e:HEV αποτελεί ένα εξαιρετικό πλήρως υβριδικό hatch που καλύπτει τις μεταφορικές ανάγκες με υψηλά στάνταρ άνεσης και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος χρήσης.

Advertisement
Advertisement

Για του λόγου το αληθές, σημειώστε πως η μέση κατανάλωση καυσίμου περιορίζεται στα μόλις 4,7 λίτρα/100 χλμ., όταν οι εκπομπές CO2 ανέρχονται στα 108 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. Εκπληκτικό.

Αριθμοί που σίγουρα εντυπωσιάζουν και επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο την αποδοτικότητα της προηγμένης υβριδικής τεχνολογίας που έχει εξελίξει εξονυχιστικά η Honda.

Το υβριδικό σύστημα του νέου Civic βασίζεται σε ένα δίλιτρο μοτέρ (κύκλου Atkinson με βαθμός απόδοσης στο 41%) που συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες και προσφέρει μέγιστη ισχύ 184 ίππων και ροπή 315 Nm.

Advertisement
Advertisement

Το πολύ αποδοτικό υβριδικό σύστημα του νέου Civic e:HEV έχει βελτιωθεί στα σημεία επιστρατεύοντας μια νέα μονάδα διαχείρισης PCU για τις τρείς καταστάσεις λειτουργίας (EV, Hybrid, Engine).

Στο Civic επιλέχθηκε η μεγαλύτερη σε κυβικά εκδοχή του e:HEV με τον βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού ισχύος 143 ίππων, ο οποίος λειτουργεί σε κύκλο Atkinson με τον πολύ υψηλό βαθμό απόδοσης που φτάνει το 41% και την σχέση συμπίεσης στο 13,9:1.

Advertisement

Η διάταξη με το δίλιτρο VTEC σηματοδοτεί παράλληλα πολλές και σημαντικές αναβαθμίσεις τόσο στον ηλεκτροκινητήρα όσο και στα ηλεκτρονικά ισχύος, όπως επίσης βέβαια και στην αποδοτικότερη μπαταρία με 72 πλέον στοιχεία και αυξημένη ενεργειακή πυκνότητα κατά 46% παρακαλώ.

Advertisement

Επίσης, οι Ιάπωνες της Honda επιμελήθηκαν ενδελεχώς τη δομή του νέου Civic, προκειμένου το πλαίσιο να είναι 22% πιο δύσκαμπτο. Έχουν γίνει θεαματικές βελτιώσεις κυρίως στη μείωση του θορύβου του κινητήρα αλλά και στην αντίστοιχη των κραδασμών. Επομένως το νέο Civic διαπρέπει στους τομείς των ραφιναρισμένων τρόπων που βιώνουν έκδηλα οι επιβάτες του.

Το νέο διατηρεί μία σπορ αύρα η οποία προσαρμόζεται στον εξηλεκτρισμένο χαρακτήρα του υβριδικού συστήματος με την αυτόματη αλλά CVT κιβώτιο (ουσιαστικά δεν υπάρχει γρανάζια με το ηλεκτρικό μοτέρ να αναλαμβάνει στην σχέση μετάδοσης στους μπροστινούς τροχούς) και την πολύ καλή πληροφόρηση του ηλεκτρομηχανικού τιμονιού.

Advertisement

Το νέο Civic e:HEV είναι ένα απολαυστικό, άνετο και πάνω απ’ όλα ένα οικονομικό hatch με τα προσόντα μιας λιμουζίνας και την κατανάλωση ενός citycar. Τίποτα λιγότερο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda Civic e:HEV: Με κατανάλωση… ντίζελ (+video)
Επίσημο: Το Honda Civic e:HEV για την Ευρώπη
Οι τιμές του νέου Honda Civic e:HEV στην Ελλάδα