Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε πως κατασκευάζεται το νέο Honda Civic Type R (+video)

Ελλάδα 2:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε πως κατασκευάζεται το νέο Honda Civic Type R (+video)

ΝΕΑ

Δείτε πως κατασκευάζεται το νέο Honda Civic Type R (+video)

ΝΕΑ

Η Honda επέτρεψε τη βιντεοσκόπηση μέρους της παραγωγής του Civic Type R, προκειμένου να «καθησυχάσει» το κοινό που το περιμένει αδημονώντας.

Advertisement
Advertisement

Με ένα video διάρκειας 11 λεπτών η Honda δίνει υλικό για όνειρα σε όσους περιμένουν να δουν το Civic Type R.

Το βίντεο μας οδηγεί σε κάθε βήμα της διαδικασίας παραγωγής, παρουσιάζοντας τα καλούπια διαφόρων πάνελ αμαξώματος, την εφαρμογή βαφής, τη συναρμολόγηση μηχανικών μερών μεταξύ των οποίων είναι και ο κινητήρας. Όπως συμβαίνει στην αντίστοιχη διαδικασία κάθε νέου αυτοκινήτου, η παραγωγή του Type R ελέγχεται με τη βοήθεια της τεχνολογίας αλλά όπως βλέπουμε και στο video, η συμμετοχή των ανθρώπων με τη φυσική τους παρουσία είναι άμεση και σημαντική.

Advertisement
Advertisement

Τα φαρδύτερα φτερά, οι προφυλακτήρες με μεγαλύτερες εισαγωγές, το καπό με το άνοιγμα- αεραγωγό και η φτερούγα στο πίσω μέρος, κάνουν το Type R να ξεχωρίζει οπτικά από τα υπόλοιπα Civic. Τη διαφορά της έκδοσης, τονίζουν και τα ιδιαίτερα χρώματα με τα οποία παράγεται, στα οποία περιλαμβάνονται τα Championship White, Rallye Red, Boost Blue, Crystal Black Pearl και Sonic Grey Pearl.

Το video τελειώνει με το Type R να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής και να περνάει από μια σειρά δοκιμών που αφορούν στην καλή λειτουργία όλων των επιμέρους στοιχείων του (κινητήρα, ανάρτηση, κ.λπ.) για να διασφαλιστεί ότι όλα είναι και λειτουργούν όπως πρέπει.  Μετά από αυτό, τα αυτοκίνητα φορτώνονται σε αυτοκινητάμαξες που θα τα μεταφέρουν στα σημεία πώλησης ανά τον κόσμο.

Advertisement

Το Civic Type R σε πρώτη φάση θα παράγεται με ρυθμό 400 αυτοκινήτων το μήνα, κάτι που σημαίνει πως στο εργοστάσιο Yorii που βρίσκεται στη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας και έχει παραγωγή 250.000 αυτοκίνητα το χρόνο, η κορυφαία εκδοχή του Civic θα είναι ένα μικρό ποσοστό. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως και οι παραδόσεις των αυτοκινήτων θα έχουν μια μικρή χρονική επιβάρυνση και είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και για τους πελάτες της ιαπωνικής αγοράς, οι 6 μήνες αναμονής είναι αναπόφευκτοι.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Honda CR-V e:HEV απαντά πειστικά σε όλα τα ερωτήματα
Οι τεχνολογίες που κάνουν τη διαφορά στο νέο Honda Civic e:HEV
O Verstappen βολτάρει στην πίστα με το νέο Civic Type R (+video)

 

Advertisement