Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

GM: Εισβάλλει ακόμη πιο βαθιά στην ηλεκτροκίνηση

Ελλάδα 14:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GM: Εισβάλλει ακόμη πιο βαθιά στην ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

GM: Εισβάλλει ακόμη πιο βαθιά στην ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

Η General Motors θα αυξήσει τις επενδύσεις της σε ηλεκτρικά οχήματα και τεχνολογία υποβοήθησης οδηγού κατά 30 εκατομμύρια ευρώ έως το 2025.

Advertisement
Advertisement

Αυτό μάλιστα θα πρέπει να γνωρίζετε πως συνεπάγεται με μια σημαντική αύξηση της τάξης του 75% σε σχέση με το αρχικό πλάνο των δαπανών.

Η GM στοχεύει σε ετήσιες παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων άνω του ενός εκατομμυρίου έως το 2025 και αυξάνουμε την επένδυσή μας διότι βλέπουμε την δυναμική ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στις Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τη ζήτηση των πελατών για τα νέα προϊόντα μας”, τόνισε η διευθύνων σύμβουλος Mary Barra.

Η αυξημένη επένδυση θα οδηγήσει στην επιτάχυνση της παραγωγής μπαταριών Ultium στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η GM θα κατασκευάσει δύο ακόμη εργοστάσια για τη συγκεκριμένη τεχνολογία, πέρα δηλαδή από τα εργοστάσια στο Τενεσί και το Οχάιο.

Advertisement
Advertisement

Η GM θα αυξήσει επίσης την ικανότητά της να κατασκευάζει ηλεκτρικά SUV στις ΗΠΑ. Η εταιρεία θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες στο μέλλον. Σχεδιάζει επίσης να δημιουργήσει ηλεκτρικά φορτηγά χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Ultium. Αυτά τα οχήματα θα είναι διαθέσιμα στη Βόρεια Αμερική έως το 2025.

Η αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαιώνει παράλληλα ένα σχέδιο για την έναρξη της τρίτης γενιάς των κυψελών καυσίμου Hydrotec έως τα μέσα της δεκαετίας.

Advertisement

Η τελευταία έκδοση έχει μεγαλύτερη πυκνότητα ισχύος και χαμηλότερο κόστος. Οι GM και Honda κατασκευάζουν από κοινού νέες τεχνολογίες καυσίμου ως κοινοπραξία στο Brownstown Charter Township του Michigan. Η GM Financial θα ρίξει επίσης το βάρος μέσω σημαντικής επένδυσης και στην αυτόνομη υπηρεσία ανταλλαγής οχημάτων Cruise.

Οι GM, Honda και Cruise θα κατασκευάσουν τα νέα προϊόντα τους στο εργοστάσιο Zero στο Detroit-Hamtramck Assembly Center από τις αρχές του 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συνεργασία General Motors και Honda
Η General Motors εξελίσσει νέες μπαταρίες μεγαλύτερης αυτονομίας
Generation E: Η νέα καμπάνια της General Motors (VIDEO)