Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό GMC Hummer γίνεται και στρατιωτικό

Ελλάδα 11:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ηλεκτρικό GMC Hummer γίνεται και στρατιωτικό

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό GMC Hummer γίνεται και στρατιωτικό

ΝΕΑ

H αποτύπωση της ιδέας του ηλεκτρικού Hummer να ακολουθεί τα βήματα τω ν προγόνων του, είναι αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα- αν και γεμάτη με «τεχνικές δυσκολίες» που θα έκαναν προβληματική μια τέτοια εφαρμογή στο πεδίο της μάχης.

Advertisement
Advertisement

Το Hummer όταν σχεδιάστηκε ως Η1 και άρχισε να παράγεται το 1992, είχε ξεκάθαρα μια αποστολή και αυτή δεν ήταν άλλη από το να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του στρατού.

Δεν ήταν αυτοκίνητο ή φορτηγό με την εμπορική έννοια των όρων αλλά ένα εξαιρετικό στρατιωτικό όχημα μεταφοράς προσωπικού, σχεδιασμένο να πέφτει από αεροπλάνα ή εξοπλισμένο με θωράκιση και όπλα. Γενικά, ήταν ένα πολύ σκληροτράχηλο όχημα που έκανε «όνομα» υπηρετώντας στο στρατό των ΗΠΑ. Μετά το H1, το H2 και το H3 ήταν πιο «εξευγενισμένες» εκδόσεις, με λιγότερη από εκείνη τη «στρατιωτική μαγεία» με την ατέρμονη σκληράδα. Με ένα πολύ τολμηρό project, η General Motors επαναφέρει το Hummer ως ηλεκτρικό με δύο εκδόσεις αμαξώματος –pick up και SUV– για να «ανέβει» στο τρένο της επικαιρότητας που θέλει τον εξηλεκτρισμό να ανθεί σε κάθε κατηγορία οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Το ένα έφερε το άλλο και ενώ μάλλον δεν είναι καλή ιδέα για ένα στρατιωτικό όχημα επιχειρήσεων να έχει (μόνο) μπαταρίες για την κίνησή του, ο καλλιτέχνης Oscar Vargas εξακολουθούσε να θέλει κάτι ξεχωριστό για τους άνδρες και τις γυναίκες του στρατεύματος των ΗΠΑ. Έτσι δημιουργήθηκε η απόδοση του ηλεκτρικού στρατιωτικού οχήματος που βλέπουμε στις εικόνες μας, με τη φαντασία του καλλιτέχνη να φέρνει στο κολάζ πολλές και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για να ευθυμήσει κανείς παρατηρώντας τες. Το ηλεκτρικό Hummer με το καμουφλάζ της ερήμου και πολλά στοιχεία από το πραγματικό στρατιωτικό Hummer, είναι μια αληθοφανής απόδοση ενός οχήματος που θα μπορούσε να μεταφέρει όπλα και προσωπικό στην πρώτη γραμμή- αρκεί να υπάρχει αρκετά μεγάλη μπαλαντέζα και υπομονή για τη φόρτιση όταν θα χρειαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο θα ζυγίζει το ηλεκτρικό Hummer;
Το ηλεκτρικό Hummer δεν σταματά πουθενά (+video)
Να πως θα μπορούσε η IKEA να μπει στην αυτοκινητοβιομηχανία