Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Ford εξελίσσει μία super έκδοση του V8 Godzilla

Ελλάδα 4:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Ford εξελίσσει μία super έκδοση του V8 Godzilla

ΝΕΑ

H Ford εξελίσσει μία super έκδοση του V8 Godzilla

ΝΕΑ

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού συνεχίζεται η μόδα της δημιουργίας κινητήρων «crate».

Advertisement
Advertisement

Ένας από τους πιο γνωστούς κινητήρες της παραπάνω κατηγορίας είναι αυτός που φέρει την υπογραφή της Ford Performance, που έχει γίνει διάσημος με το ψευδώνυμο «Godzilla», ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να εφοδιάσει τη σειρά του επαγγελματικού μοντέλου Ford F-250.

Να αναφέρουμε ότι ο υπάρχων V8 «Godzilla» έχει χωρητικότητα 7,3 lt και αποδίδει 436 PS και 644 Nm ροπής. Μάλιστα κατά καιρούς το συγκεκριμένο ατμοσφαιρικό μοτέρ αποτελεί τη βάση για αρκετούς βελτιωτές, με την ισχύ να ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις και τους 1.000 PS, όπως αυτός που παρουσίασε πρόσφατα η εταιρεία Merkel Racing. Την ίδια στιγμή η Ford σκέφτεται να δημιουργήσει μία ακόμα πιο ισχυρή μονάδα, έχοντας ως σημείο αναφοράς το προαναφερθέν μοτέρ.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πηγές που βρίσκονται κοντά στην εταιρεία, ήδη το τμήμα R&D έχει ξεκινήσει τις απαραίτητες δοκιμές ενός twin-turbo κινητήρα, ο οποίος θα τοποθετηθεί στη γκάμα των ελαφρών φορτηγών Ford Super Duty. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ισχύ και ροπή του, αν και όπως όλα δείχνουν θα βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Επίσης υπάρχει μία σοβαρή πιθανότητα το νέο σύνολο να βρίσκεται σε μορφή «crate», δηλαδή να πωλείται ξεχωριστά με σκοπό την τοποθέτησή του και σε άλλα οχήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με άρωμα Άγριας Δύσης το νέο Ford Ranger Raptor Special Edition (+video)
O θηριώδης V8 κινητήρας της Ford με ισχύ 1.116 ίππους (video)
Ford: Περισσότερες εφαρμογές από την Alexa

Advertisement