Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

O θηριώδης V8 κινητήρας της Ford με ισχύ 1.116 ίππους (video)

Ελλάδα 17:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

O θηριώδης V8 κινητήρας της Ford με ισχύ 1.116 ίππους (video)

ΝΕΑ

O θηριώδης V8 κινητήρας της Ford με ισχύ 1.116 ίππους (video)

ΝΕΑ

Η Ford μπορεί να καυχιέται ότι διαθέτει έναν από τους ισχυρότερους V8 κινητήρες, τον επονομαζόμενο και «Godzilla» που τοποθετείται στην οικογένεια των φορτηγών F-Series.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο μοτέρ των 7,3 λίτρων δημιουργήθηκε από το τμήμα Ford Performance και  εκτός από τα επαγγελματικής χρήσης pick-up μοντέλα της Ford, χρησιμοποιήθηκε και σε ειδικές εκδόσεις, όπως σε μία τροποποιημένη για αγώνες dragster Mustang.

Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση η ισχύς του κινητήρα αυξήθηκε από τους 436 στους 800 ίππους, καθώς κρίθηκε απαραίτητη από τον ιδιοκτήτη-αγωνιζόμενο η παραπάνω βελτίωση. Και καθώς όλα δείχνουν να βαίνουν καλώς σε ότι αφορά τη λειτουργία του παραπάνω μηχανικού συνόλου, η αμερικάνικη εταιρεία σκέφτεται σοβαρά να διαθέσει αρκετά κομμάτια στην αγορά. Μάλιστα αποφάσισε να ονομάσει τον βελτιωμένο κινητήρα «Megazilla», τονίζοντας την υπερβολική κατά πολλούς ιπποδύναμή του.

Advertisement
Advertisement

Ήδη όμως η εταιρεία βελτιώσεων Merkel Racing Engines έχει δημιουργήσει ένα ισχυρότερο ακόμα σύνολο, που βασίζεται επάνω στον V8, προσθέτοντάς του δύο επιπλέον υπερσυμπιεστές. Αρχικά, οι τεχνικοί της εταιρείας αναπρογραμμάτισαν την χαρτογράφηση και τοποθέτησαν νέα πεταλούδα γκαζιού, με αποτέλεσμα η ισχύς να φτάνει τους 548 ίππους, βάση μετρήσεων στο δυναμόμετρο. Με την τοποθέτηση των διπλών turbo της VS Racing, που λειτουργούν σε πίεση 15 psi, το δυναμόμετρο έδειξε το εξωπραγματικό νούμερο των 1.116 ίππων στις 5.800 σ.α.λ., ενώ η μέγιστη τιμή ροπής δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως από την εταιρεία, αν και ένας από τους υπεύθυνους της βελτίωσης ανέφερε τα 1.406 Nm στις 5.400 σ.α.λ.

Advertisement

Αυτό που εκπλήσσει επίσης είναι ότι όταν τα εσωτερικά μέρη του κινητήρα παραμένουν ίδια, όπως οι μπιέλες, τα πιστόνια και οι εκκεντροφόροι. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε εάν το συγκεκριμένο μοτέρ θα δει τον δρόμο της παραγωγής, αν και όλα είναι πιθανά.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Εμφανίστηκαν επί ευρωπαϊκού εδάφους οι πρώτες Ford Mustang Mach-E

Στο νέο Ford F-150 αναδιπλώνεται ο επιλογέας (VIDEO)

Advertisement

Ο αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Ford πουλάει το GT του