Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H DS ετοιμάζει 7θέσιο SUV

Ελλάδα 10:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H DS ετοιμάζει 7θέσιο SUV

ΝΕΑ

H DS ετοιμάζει 7θέσιο SUV

ΝΕΑ

Το ρεπερτόριο του μεγάλου γαλλικού SUV θα περιλαμβάνει κίνηση με ηλεκτρική ενέργεια, επιβλητική εμφάνιση, αφθονία χώρων και αυτονομία κοντά στα 800 χλμ.

Advertisement
Advertisement

Άλλη μια επιλογή αναμένεται να έχουν από το 2025 οι πολυμελείς οικογένειες, καθώς σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, η DS ετοιμάζει ένα 7θέσιο SUV.

Αυτό φαίνεται πως θα αποτελεί την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου DS Aero Sport Loung που παρουσιάστηκε το 2020 και έτυχε τεράστιας εκτίμησης, εντυπωσιάζοντας με την ισορροπημένη σχεδίαση, καθώς πάντρευε το «αθλητικό στιλ» με την κομψότητα.

Αφορμή της επαναφοράς του μεγάλου SUV φαίνεται πως διετέλεσαν κάποιες συζητήσεις εντός των κόλπων της Stellantis, οι οποίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, με τα υψηλόβαθμα στελέχη να συγκλίνουν προς την παραγωγή του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Αυτό πιθανότατα θα ονομάζεται DS 9 ASL, θα έχει μήκος μεγαλύτερο των πέντε μέτρων και θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα STLA Large, η οποία αποτελεί την μετεξέλιξη της Giorgio (Alfa Romeo). Το SUV ενδεχομένως να διατίθεται αποκλειστικά ως 100% ηλεκτρικό, αξιοποιώντας τα οφέλη μιας πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής (EDM3) που θα ενσωματώνει τον μετατροπέα τάσης, τον κινητήρα και το κιβώτιο σε μια ενιαία μονάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΛΑ ΤΑ 7ΘΕΣΙΑ SUV ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Advertisement

Όπως προσθέτουν τοπικά δημοσιεύματα, το DS 9 SL θα προσφέρεται τόσο σε δικίνητες (με ένα μοτέρ) όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις (ένα μοτέρ σε κάθε άξονα), με την ισχύ να κυμαίνεται από 204 έως και 449 ίππους.

Advertisement

Η ηλεκτρική ενέργεια θα αποθηκεύεται σε μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 118 kWh, η οποία θα χαρίζει στο μοντέλο πάνω από 800 χλμ. αυτονομία. Οι συσσωρευτές θα τοποθετούνται κάτω από το πάτωμα, με την ευρυχωρία του μοντέλου να διατηρείται ανέγγιχτη.

Σε πολύ υψηλό επίπεδο φαίνεται πως θα είναι τόσο η συνδεσιμότητα όσο και η ενεργητική ασφάλεια, με πληθώρα υπερσύγχρονων συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης, αλλά και –ενδεχομένως- τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4.

Advertisement

Το DS 9 ASL θα κατασκευάζεται στην Κίνα, προοριζόμενο τόσο για την εγχώρια όσο και την ευρωπαϊκή αγορά, με την εκτιμώμενη τιμή του να είναι κοντά στις 75.000 ευρώ (γαλλική αγορά).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H θρυλική Citroen DS με ηλεκτρικό μοτέρ
Συγκριτικό: Audi Q2 30 TFSI vs DS3 Crossback 1.2 130 PS
Η DS προσανατολίζεται στη δημιουργία μεγάλου crossover με βάση το DS 9