Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Corvette C8 της Callaway λατρεύει το carbon

Ελλάδα 17:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Corvette C8 της Callaway λατρεύει το carbon

ΝΕΑ

H Corvette C8 της Callaway λατρεύει το carbon

ΝΕΑ

O Αμερικάνος βελτιωτής Callaway ετοιμάζει μία special έκδοση της νέας γενιάς Chevrolet Corvette C8, με έμφαση στην αεροδυναμική.

Advertisement
Advertisement

Ανάμεσα στους αρκετούς οίκους βελτίωσης που παρουσιάζουν κατά καιρούς περίεργες εκδόσεις της Corvette, ένας από τους σημαντικότερους ακούει στο όνομα Callaway, ο οποίος ειδικεύεται σε μοντέλα της Chevrolet, όπως η Camaro και το ημιφορτηγό Silverado.

Το τελευταίο του δημιούργημα που βασίζεται στην τελευταίας γενιάς Corvette C8 Stingray, κάνει την επίσημη εμφάνισή του στο περιθώριο της εκδήλωσης «Corvettes at Carlisle» που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην ομώνυμη πόλη της Πενσυλβάνιας των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Βασικό χαρακτηριστικό της έκδοσης Launch Edition, όπως και ονομάζεται είναι το διαφορετικό body kit και οι τοποθετημένες στο κέντρο νέες απολήξεις της εξάτμισης «Double-D». Πιο συγκεκριμένα οι τεχνικοί της Callaway τοποθέτησαν νέα σπόιλερ και πλαϊνές ποδιές, ενώ τόσο η θηριώδης πίσω πτέρυγα, όσο και o διαχύτης είναι κατασκευασμένα από carbon. Από το μενού δεν λείπουν επίσης οι σφυρήλατες ζάντες σε πέντε διαφορετικές αποχρώσεις, που ζυγίζουν και οι τέσσερις 12 μόλις κιλά, όπως και το λογότυπο της φίρμας στο πίσω μέρος. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι επενδύσεις από alcantara, η νέας σχεδίασης πεταλιέρα, αλλά και τα αλουμινένια διακοσμητικά.

Ο βελτιωτής δεν έχει ανακοινώσει τίποτα που να αφορά τα μηχανικά μέρη της Corvette C8 Launch Edition, είτε το μοτέρ, είτε την ανάρτηση, παρά μόνο ότι ο V8 των 6,2 λίτρων που στη βασική έκδοση παράγει 497 ίππους, διαθέτει πλέον νέα πολλαπλή και σύστημα εισαγωγής αέρα τύπου «Honker».

Advertisement

Τέλος, όπως διέρρευσε, ο ενδιαφερόμενος αγοραστής θα έχει τη δυνατότητα τοποθέτησης ενός προαιρετικού πακέτου που θα βελτιώνει την συμπεριφορά του αυτοκινήτου στην πίστα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Teaser της Chevrolet Corvette Z06 πριν την επίσημη πρεμιέρα (video)
Hennessey: Επετειακό Chevrolet Camaro με πάνω από 1.000 ίππους
Το εντυπωσιακό κιτ της Vallara μεταμορφώνει τη Chevrolet Corvette C6 (+video)