Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H CATL αποκάλυψε μια νέα σούπερ μπαταρία

Ελλάδα 20:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H CATL αποκάλυψε μια νέα σούπερ μπαταρία

ΝΕΑ

H CATL αποκάλυψε μια νέα σούπερ μπαταρία

ΝΕΑ

Ο Κινέζος κατασκευαστής μπαταριών συνεργάζεται με αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Tesla και η Ford.

Advertisement
Advertisement

Η Contemporary Amperex Technology Co. LTD, ή CATL, είναι ένας τεράστιος προμηθευτής μπαταριών από την Κίνα, που συνεργάζεται με την Tesla, τη Ford και άλλες αμερικανικές μάρκες.

Η εταιρεία αποκάλυψε μια νέα μπαταρία που ονομάζεται κυψέλη Shenxing, η οποία μπορεί να φορτίσει σε 10 λεπτά, εξασφαλίζοντας (σύμφωνα πάντοτε με τον κατασκευαστή) αυτονομία 400 χιλιομέτρων. Βγαίνει στην παραγωγή στα τέλη του τρέχοντος έτους και εντάσσεται σε μια σειρά από ανταγωνιστικά προϊόντα, σε ανάλογα ελκυστικές τιμές.

Shenxing σημαίνει «κίνηση σαν Θεός», ακούγεται αρκετά φιλόδοξο, αλλά για τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων που χρειάζονται γρήγορη φόρτιση, είναι ό,τι αναζητούν. Η ιδιοκτησία ηλεκτρικών οχημάτων, εδώ και πολύ καιρό, θεωρείται ότι δεν είναι τόσο βολική όσον αφορά στον ανεφοδιασμό. Η δυνατότητα προσθήκης σχεδόν 400 χιλιομέτρων αυτονομίας, είναι πραγματικά εντυπωσιακή προοπτική.

Advertisement
Advertisement

«Ελπίζουμε μέσω συνεχών προσπαθειών για τη βελτίωση της τεχνολογίας και τη μείωση του κόστους, το Shenxing θα γίνει ένα τυπικό προϊόν διαθέσιμο για κάθε ηλεκτρικό όχημα», δήλωσε ο Γκάο Χαν, επικεφαλής τεχνολογίας της CATL’s E-Car Business στο Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σμπαράλια η Pagani Zonta του Λιούις Χάμιλτον
H πιο τρελή Mustang που φτιάχτηκε ποτέ (+video)
Το αυτοκίνητο που θα θέλαμε όλοι έρχεται σε τιμή έκπληξη