Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi Q4 Sportback e-tron: Η σπορ γοητεία των ηλεκτρικών (+video)

Ελλάδα 9:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Audi Q4 Sportback e-tron: Η σπορ γοητεία των ηλεκτρικών (+video)

ΝΕΑ

Audi Q4 Sportback e-tron: Η σπορ γοητεία των ηλεκτρικών (+video)

ΝΕΑ

Το Q4 Sportback e-tron αναδεικνύει την σπορ πλευρά του πρώτου ηλεκτρικού compact SUV της Audi, συνδυάζοντας την φουτουριστική εμφάνιση με κορυφαία τεχνολογία και την premium αύρα που χαρακτηρίζει τα αυτοκίνητα της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Παρουσιάζοντας το Q4 e-tron η Audi κάνει μία πολύ δυναμική εισαγωγή στα compact SUV, ανοίγοντας την δυνατότητα της ηλεκτροκίνησης σε ένα πιο ευρύ κοινό. Στην γκάμα του υπάρχει και η έκδοση Sportback, μία πιο σπορτίφ και νεανική εκδοχή του ηλεκτρικού SUV, με ένα πιο δυναμικό σε σχεδίαση αμάξωμα και σπορ οδηγικά χαρακτηριστικά.

Η βασικότερη διαφορά εντοπίζεται στην σχεδίαση του πίσω μέρους, με την κουπέ αισθητική και την μεγάλη αεροτομή να δημιουργούν ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο όσο και επιβλητικό αποτέλεσμα. Παράλληλα, το Q4 Sportback e-tron είναι και ιδιαίτερα αεροδυναμικό, με Cd μόλις στο 0,26.

Το σαλόνι παραμένει το δυνατό χαρτί κάθε Audi και έτσι και το Q4 Sportback e-tron διαθέτει την premium πολυτέλεια και την κορυφαία τεχνολογία που θα περίμενε κανείς από ένα αυτοκίνητο της εταιρίας σε αυτή την κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα είναι και άκρως πρακτικό και ευρύχωρο, με τεράστιους χώρους για τους πίσω επιβάτες, μεγάλο πορτ-μπαγκάζ (από τα 535 έως τα 1.460 λίτρα).

Το νέο σύστημα πολυμέσων MMI με την μεγάλη οθόνη των 11,6 ιντσών προσφέρει ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε συστήματα διασύνδεσης (ιδιαίτερα στην έκδοση ΜΜΙ Pro) και πληροφόρησης του οδηγού, ενώ υπάρχει και δυνατότητα φωνητικών εντολών.

Advertisement

Εντυπωσιακό είναι επίσης το πολύ μεγάλο Head Up Display που προβάλλει εμπρός από τον οδηγό όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που είναι απαραίτητες και μάλιστα σε περιβάλλον ενισχυμένης πραγματικότητας.

Advertisement

Η μπαταρία υψηλής τάσης βρίσκεται τοποθετημένη μεταξύ των αξόνων, εξασφαλίζοντας χαμηλό κέντρο βάρους και ισορροπημένη κατανομή μαζών. Υπάρχουν δύο επιλογές σε χωρητικότητα της μπαταρίας, στις 52 και 77 kWh.

Τα Q4 35 Sportback e-tron και Q4 40 Sportback e-tron έχουν έναν ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους πίσω τροχούς, με ισχύ 170 PS (125 kW) και 204 PS (150 kW) αντίστοιχα. Η κορυφαία έκδοση Q4 50 Sportback e-tron quattro έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, υλοποιώντας ηλεκτρική τετρακίνηση quattro.

Advertisement

Η μέγιστη ισχύς 299 PS (220 kW), εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα ενώ η ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα είναι στα 180 χλμ./ώρα.

Χάρη στη μέγιστη χωρητικότητα φόρτισης 125 kW, σε ιδανικές συνθήκες φορτίζεται αρκετή ενέργεια σε μόλις 10’, για διάνυση περίπου 130 χιλιομέτρων (WLTP). Η αυτονομία φτάνει έως και 520 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP  Q4 40 e-tron.

Σε κάθε περίπτωση, με το νέο Q4 Sportback e-tron η Audi δείχνει να έχει στα χέρια της έναν ιδανικό συνδυασμό τεχνολογίας, ελκυστικής σχεδίασης και οδηγικής απόλαυσης. Η ηλεκτροκίνηση ήρθε για να μείνει, και η Audi δείχνει ότι στην κατηγορία των premium compact SUV δεν έχει αντίπαλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi Q4 e-tron Sportback: H sport πλευρά των premium ηλεκτρικών SUV
Νέο Audi Q4 e-tron Sportback: Ηλεκτρικό SUV με σπορ σιλουέτα
Δοκιμή: Audi Q4 Sportback 50 e-tron – Τα SUV σε άλλο επίπεδο