Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως οι Κινέζοι έβαλαν τα γυαλιά στους Γερμανούς;

Ελλάδα 21:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως οι Κινέζοι έβαλαν τα γυαλιά στους Γερμανούς;

ΝΕΑ

Πως οι Κινέζοι έβαλαν τα γυαλιά στους Γερμανούς;

ΝΕΑ

Η εποχή που τα Κινέζικα αυτοκίνητα αντιμετωπίζονταν ως κινούμενα «φέρετρα» έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Και όπως όλα δείχνουν καταφέρνουν να στέκονται επάξια δίπλα στα ευρωπαϊκά.

Advertisement
Advertisement

Για τον περισσότερο κόσμο που δεν παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, τα Κινέζικα αυτοκίνητα εξακολουθούν να θεωρούνται επικίνδυνα και μακριά από τα υψηλά ευρωπαϊκά στάνταρ.

Όμως οι Κινέζοι έχουν κάνει αλματώδη πρόοδο σε όλους τους τομείς. Και είναι στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνηση, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την ποιότητα και την ασφάλεια των αυτοκινήτων τους.

Η “εισβολή” τους στις ευρωπαϊκές αγορές έχει ήδη αρχίσει, έστω και με αργούς ρυθμούς, κάτι που άλλωστε έχει αποδειχθεί ότι είναι επιτυχημένη ως συνταγή όπου την εφάρμοσαν και σε άλλους τομείς της σύγχρονης βιομηχανίας (όπως τα ηλεκτρονικά).

Advertisement
Advertisement

Και πλέον δείχνουν ότι μπορούν να σταθούν επάξια απέναντι στους Ευρωπαίους και στον τομέα της ασφάλειας που προσφέρουν τα αυτοκίνητά τους. Με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την Geely και το νέο Smart.

Εδώ να θυμηθούμε τις απίστευτες περιπέτειες που είχε περάσει το αρχικό μοντέλο με το ίδιο όνομα, το οποίο δημιουργήθηκε από τον ιδρυτή της ωρολογοποιίας Smartwatch και ξεκίνησε να πωλείται από την Mercedes-Benz το 1998.

Το ορίτζιναλ Smart είχε περάσει από σαράντα κύματα και από δεκάδες αποτυχημένα τεστ μέχρι να καταφέρει να θεωρηθεί ασφαλές και αποδεκτό από τους μεγάλους οργανισμούς. Μάλιστα η καλύτερη επίδοση που κατάφερε ποτέ ήταν τα τέσσερα αστέρια του EuroNCAP, ιδίως στην δεύτερη γενιά του από το 2014 και μετά.

Advertisement

Το νέο Smart #1 από την Κινέζικη Geely κατάφερε με την πρώτη κιόλας δοκιμασία του EuroNCAP να πάρει την ανώτερη διάκριση των πέντε αστέρων. Και μάλιστα να συγκεντρώσει και εξαιρετικά υψηλές επιμέρους βαθμολογίες, όπως το 96% για την προστασία των επιβατών, 89% για την προστασία των παιδιών, 71% για την προστασία των πεζών και 88% για τα συστήματα ασφάλειας.

Advertisement

Για αρκετούς είναι εντυπωσιακό το πως κατάφερε η κινέζικη εταιρία να ξεπεράσει την Mercedes η οποία προσπαθούσε επί δύο δεκαετίες να καταφέρει να έχει αντίστοιχη βαθμολογία με το ορίτζιναλ smart.

Τα πράγματα βεβαίως προχωρούν και εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς και οι Κινέζοι αποκτούν την τεχνογνωσία ώστε να προσφέρουν ασφαλή αυτοκίνητα. Και είμαστε μόλις στην αρχή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το νέο και ακόμα πιο μεγάλο smart #3
H Brabus… τουμπανιάζει το Smart #1
Βίντεο-ντοκουμέντο: Δείτε το ατύχημα με το Smart στην Κηφισίας

Advertisement