Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H αναγέννηση της De Tomaso Pantera από την Ares Design

Ελλάδα 8:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H αναγέννηση της De Tomaso Pantera από την Ares Design

ΝΕΑ

H αναγέννηση της De Tomaso Pantera από την Ares Design

ΝΕΑ

Χρησιμοποιώντας ως βάση μια Lamborghini Huracan η Ares Design αναβιώνει τις γραμμές της De Tomaso Pantera για ένα απόλυτα σύγχρονο υπερ-αυτοκίνητο και προκαλεί παράλυση στους σιελογόνους αδένες μας. Πιο σπέσιαλ δεν γίνεται, γίνεται;

Advertisement
Advertisement

 

Η Ares Design, με έδρα την Modena της Ιταλίας, φημίζεται για την δουλειά που κάνει, με την αναβίωση θρυλικών σχεδίων προηγούμενων ετών, χρησιμοποιώντας καθόλα σύγχρονες “βάσεις” και τεχνολογίες.

Advertisement
Advertisement

Αυτό ακριβώς ισχύει και στην περίπτωση του Panther Project 1, όπως ονομάζεται η τελευταία δημιουργία των Ιταλών που αντλεί φυσικά σχεδιαστικά στοιχεία από την De Tomaso Pantera. Οι εικόνες που βλέπετε στις οθόνες σας αφορούν τη νέα δημιουργία της Ares Design στην τελική της μορφή, έτοιμη να μπει στην παραγωγή για λίγους και ευκατάστατους πελάτες.

Κάτω από το πανέμορφο αμάξωμα που ετοίμασαν οι άνθρωποι της Ares Design, το πρώτο του προγράμματος “Legends Reborn”, βρίσκεται επί της ουσίας μια Lamborghini Huracan ή για να το θέσουμε καλύτερο το πλαίσιο, οι αναρτήσεις και φυσικά ο ατμοσφαιρικός V10 των 5,2 λίτρων.

Advertisement

Η ισχύς του μεγάλο V10 παρουσιάζεται ελαφρώς αυξημένη στους 650 ίππους (+10 ίπποι) και η ροπή ανέρχεται στα 600 Nm στις 8.250 και 6.500 σ.α.λ. και μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, επίσης από την Huracan.

Advertisement

Σύμφωνα με την Ares Design τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 3,1 δευτερόλεπτα και τα 325 χλμ./ώρα αποτελόυν την τελική του Panther Project 1, ενώ το βάρος ανέρχεται στα ίδια επίπεδα με την Huracan Evo, στα 1.423 έναντι 1.422 κιλών.

Όλες οι επιφάνειες του αμαξώματος είναι κατασκευασμένες από ανθρακονήματα, ενώ το εσωτερικό του μοντέλου της Ares Design είναι επίσης διαφορετικό από εκείνο της Huracan, εκτός από τον ψηφιακό πίνακα πληροφοριών. Τα ανθρακονήματα κυριαρχούν και εκεί, όπως και το δέρμα, ενώ ο ευτυχής πελάτης έχει την επιλογή για περαιτέρω εξατομίκευση.

Advertisement

Η πρώτες παραδόσεις του Panther, που χρειάζεται τρεις περίπου μήνες για να ολοκληρωθεί, θα ξεκινήσουν στο τέλος Μαΐου και η τιμή του μοντέλου ξεκινά από τα 615.000 ευρώ στην Ιταλία.