Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Alfa Romeo Giulia GTAm κοντράρει την Porsche 911 GT3

Ελλάδα 22:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Alfa Romeo Giulia GTAm κοντράρει την Porsche 911 GT3

ΝΕΑ

H Alfa Romeo Giulia GTAm κοντράρει την Porsche 911 GT3

ΝΕΑ

Μπορεί να μην ανήκουν στην ίδια κατηγορία όμως η Alfa Romeo Giulia GTAm και η Porsche 911 GT3 είναι δύο καθαρόαιμες εκδόσεις με απόλυτη εστίαση στις επιδόσεις και σίγουρα η πίστα είναι το ιδανικό περιβάλλον για μια κόντρα που θα αναδείξει τον καλύτερο.

Advertisement
Advertisement

Η Giulia GTAm και η 911 GT3 είναι αναμφίβολα δύο από τις πιο καυτές νέες παρουσίες της φετινής χρονιάς και ήδη έχουν κερδίσει την καρδιά χιλιάδων petrolheads με το ύφος και κυρίως τις δυνατότητές τους.

Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με αυτοκίνητα που βάζουν σε πρώτη προτεραιότητα την απόλυτη απόδοση και ταχύτητα οπότε, για παράδειγμα, δεν είναι τυχαία η παρουσία ρολκέιτζ στο εσωτερικό το οποίο ενισχύει στην ασφάλεια και κυρίως την στρεπτική ακαμψία του πλαισίου, ακόμα και αν αυτό σημαίνει την απώλεια πρακτικότητας από την απουσία θέσεων για τους πίσω. Η GTAm που είναι χτισμένη επάνω στην Quadrifoglio έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Sauber Engineering έχοντας καλύτερη αεροδυναμική, καλύτερη δυναμική ισορροπία και φυσικά περισσότερη δύναμη, με τον V6 twin-turbo κινητήρα της να φθάνει τους 540 PS και τα 600 Nm.

giulia gtam vs 911 gt3

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη πλευρά η νέα 911 GT3 συνεχίζει την παράδοση των καθαρόαιμων εκδόσεων με το αγωνιστικό DNA στην γκάμα της 911, με την παρούσα γενιά της 992 να συνεχίζει στο γνωστό μοτίβο της χρήσης ατμοσφαιρικού πολύστροφου κινητήρα φιλοξενώντας έναν flat-6 με 510 PS και 470 Nm ροπής. Η κόντρα των δύο αυτοκινήτων στην πίστα είναι λοιπόν παραπάνω από ενδιαφέρουσα καθώς παρά την χαμηλότερη ισχύ και σημαντικά χαμηλότερη ροπή η GT3 εξαργυρώνει τα δυναμικό πλεονεκτήματα που έχει ένα γνήσιο sportscar σε σχέση με μια μπερλίνα και καταφέρει να κερδίσει στη μάχη με το χρονόμετρο απέναντι στην GTAm. Πόση είναι η μεταξύ τους διαφορά; Μια ματιά στο video που ακολουθεί δίνει όλες τις απαντήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επίσημο: Alfa Romeo, DS και Lancia θα γίνουν 100% ηλεκτρικές
Επική κόντρα Porsche Taycan και BMW M5, απέναντι στο Rimac Nevera (+video)
Μια Porsche 911 Turbo S στη μνήμη του κορυφαίου Μεξικανού οδηγού