Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται η σούπερ Alfa Romeo για… υγρά όνειρα!

Ελλάδα 4:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται η σούπερ Alfa Romeo για… υγρά όνειρα!

ΝΕΑ

Έρχεται η σούπερ Alfa Romeo για… υγρά όνειρα!

ΝΕΑ

Η ιταλική ψυχή δεν μπορεί να καλυφτεί πίσω από σχέδια ομίλων ή την στροφή προς την ηλεκτροκίνηση. Και μία super Alfa Romeo θα έρθει να το αποδείξει.

Advertisement
Advertisement

Αν και πολλά έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια στην Alfa Romeo, αυτό που φαίνεται να παραμένει αδιαπραγμάτευτο, έστω και στα πλαίσια πλέον του γκρουπ Stellantis, είναι το πάθος της ιταλικής εταιρίας για γρήγορα αυτοκίνητα.

Και ένα τέτοιο αυτοκίνητο αναμένεται να παρουσιάσει στις 30 Αυγούστου. Πρόκειται για ένα supercar, το οποίο θα αποτελεί μάλλον και το κύκνειο άσμα των καθαρόαιμων μοντέλων με κινητήρα εσωτερικής καύσης για την Alfa Romeo.

Η εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα μία εικόνα-teaser για το επερχόμενο δημιούργημά της, με τον CEO της εταιρίας να ανακοινώνει την ημερομηνία της επίσημης παρουσίασης, η οποία συμπίπτει με τις ημέρες του Ιταλικού Γκραν Πρι.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο αναμένεται να αντλεί έμπνευση από το παρελθόν της εταιρίας και μάλλον θα ονομάζεται 6C. Στην εικόνα που δόθηκε στην δημοσιότητα βλέπουμε κάτι που μάλλον είναι τμήμα της μπροστινής μάσκας.

Η 6C θα είναι μία φυσική συνέχεια των σχετικά πρόσφατων μοντέλων της Alfa Romeo, των 8C και 4C. Κατά πάσα πιθανότητα θα εφοδιάζεται με τον V6 twin turbo των 2,9 λίτρων που προέρχεται από την Ferrari, ο οποίος στις εκδόσεις Quadrifoglio των άλλων μοντέλων της εταιρίας αποδίδει 540 ίππους.

Advertisement

Σύμφωνα με τον Imparato, η 6C θα είναι ένα “όνειρο που έγινε πραγματικότητα”. Ο ίδιος δήλωσε ότι πίσω από αυτή την Alfa υπάρχει μία ομάδα με έμπνευση, που ήθελε να αναστήσει την μεγάλη ιστορία της μάρκας.

Σχεδιαστικά δεν γνωρίζουμε και πολλά πράγματα, πέρα από κάποιες αναφορές ότι θα έχει σημεία που θα θυμίζει την ιστορική Τ33 Stradale, αλλά με σύγχρονα χαρακτηριστικά και πιο δυναμική παρουσία.

Advertisement

Εμείς δεν έχουμε παρά να κάνουμε υπομονή μέχρι τις 30 Αυγούστου, για ένα όχημα που μάλλον θα αποτελέσει μία από τις τελευταίες μεγάλες στιγμές της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως την γνωρίσαμε μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Alfa Romeo σχεδιάζει το μέλλον, με οδηγό το παρελθόν
H Alfa Romeo ξεχώρισε στην έρευνα της J.D Power
Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid με μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης