Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H 911 της Theon Design είναι το κάτι άλλο!

Ελλάδα 22:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H 911 της Theon Design είναι το κάτι άλλο!

ΝΕΑ

H 911 της Theon Design είναι το κάτι άλλο!

ΝΕΑ

Η Theon Design ασχολείται με την ανακατασκευή μιας αερόψυκτης Porsche 911 και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, χωρίς να είναι κραυγαλέο.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, όπως και όλες οι περιπτώσεις αυτού του είδους, μιλάμε για μια αρκετά «αλμυρή» ανακατασκευή σε ότι έχει να κάνει με το κόστος αλλά το τελικό αποτέλεσμα, αξίζει.

Για τους φίλους της Porsche οι αερόψυκτες 911 είναι οι καλύτερες, καθώς συνδυάζουν την απλότητα σε ότι έχει να κάνει με τη σχεδίαση, με τη μηχανολογική αντίστοιχη. Αυτά είναι και τα στοιχεία που καθιστούν τις αερόψυκτες 911 ιδιαίτερα επιθυμητές από τους φίλους της μάρκας αλλά και του μοντέλου. Η Βρετανική Theon Design, προτείνει τη δική της εκδοχή της 911 και φυσικά κλέβει τις εντυπώσεις από την πρώτη κιόλας ματιά. Αυτή που βλέπουμε στις φωτογραφίες, είναι η Theon Design HK002, που ονομάζεται έτσι καθώς έχει παραγγελθεί από έναν πελάτη που ζει στο Χονγκ Κονγκ και είναι το δεύτερο αυτοκίνητο που προορίζεται για εκεί.

Advertisement
Advertisement

Βασίζεται στην 911 (964), τη γενιά που ήταν από τις τελευταίες αερόψυκτες γενιές του διαχρονικά εμβληματικού σπορ αυτοκινήτου της Porsche. Δημιουργήθηκε σε ότι έχει να κάνει με την αισθητική αλλά και τους συνδυασμούς των χρωμάτων από τον Adam Hawley της Theon Design. Η διαδικασία αποκατάστασης του HK002 ξεκίνησε απογυμνώνοντας το αυτοκίνητο από τα πάντα, αφήνοντας σκέτο μέταλλο. Στη συνέχεια, έγιναν επεμβάσεις όπου χρειαζόταν για αποκατάσταση κάποιας παλιάς ζημιάς, ενώ ταυτόχρονα προχώρησαν και οι ενισχύσεις στο πλαίσιο και στο αμάξωμα. Τα πάντα είχαν σχεδιαστεί σε υπολογιστή και οι επεμβάσεις έγιναν με συγκεκριμένη σειρά και απόλυτη τάξη.

Ο Hawley πρόσθεσε επίσης μερικές σημαντικές πινελιές από τις κλασσικές 911 τις οποίες και «πάντρεψε» μοναδικά με κάποιες μοντέρνες ιδέες στο HK002. Μια τέτοια είναι και το μακρύ μπροστινό καπό της πρώτης γενιάς 911, τα μεγάλα φτερά της 911 S και τους ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους εξωτερικούς καθρέφτες αλουμινίου από την 991 Speedster, έτσι όπως βρέθηκαν στο πρωτότυπο της Porsche το 2018. Στο εσωτερικό, τα sport κάθισμα της Recaro θα καλωσορίσουν τον ιδιοκτήτη στο Χονγκ Κονγκ, ενώ εντυπωσιακό είναι και το φινίρισμα από πράσινο δέρμα με ύφανση Spinneybeck και κίτρινες ρίγες. Υπάρχουν τόνοι από ανθρακονήματα σε όλη την καμπίνα, ενώ το τιμόνι της Nardi είναι ειδικά προσαρμοσμένο για να ταιριάζει με τα εσωτερικά αισθητικά χαρακτηριστικά.

Advertisement

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, η Theon Design προσφέρει διάφορες επιλογές κινητήρα, που κυμαίνονται από 3,8 λίτρα έως 4,0 λίτρα, με turbo ή ατμοσφαιρική τροφοδοσία. Το HK002 είναι εφοδιασμένο με έναν εξαιρετικά βελτιωμένο κινητήρα 3,8 λίτρων, που παράγει 371 ίππους και 30,6 kgm ροπής. Η ισχύς αυτή καταλήγει φυσικά στους πίσω τροχούς μέσω ενός ανακατασκευασμένου εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου G50 από 993. Όπως μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς, η πρόταση αυτή της αποκατάστασης από την Theon Design, δεν είναι φθηνή. Η εταιρεία αναφέρει ότι το κόστος για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο φτάνει τις 343.000 ευρώ, ενώ σε ότι έχει να κάνει με το χρόνο που απαιτήθηκε από την παραγγελία μέχρι την αποστολή του στον τυχερό ιδιοκτήτη, αυτός ήταν 18 μήνες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια Porsche 356A σε άριστη κατάσταση αλλάζει χέρια
Αντέγραψε απροκάλυπτα τα μοντέλα της VW και της Porsche
Η Porsche αναβιώνει την 911 Sport Classic