Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Porsche αναβιώνει την 911 Sport Classic

Ελλάδα 19:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Porsche αναβιώνει την 911 Sport Classic

ΝΕΑ

H Porsche αναβιώνει την 911 Sport Classic

ΝΕΑ

Η Porsche συνεχίζει ακάθεκτη την εξέλιξη νέων εκδόσεων της 911 (992), όπως της περιορισμένης παραγωγής Sport Classic.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του το μοντέλο δοκιμών, που αλλού στην θρυλική «Πράσινη Κόλαση» του Νίρμπουργκρινγκ, με τους μηχανικούς της εταιρείας να προσθέτουν τις τελευταίες πινελιές σε σημαντικούς τομείς, όπως την λειτουργία ανάρτησης και φρένων.

Η εμφάνιση του συγκεκριμένου πρωτότυπου διαθέτει αρκετά χαρακτηριστικά στοιχεία, όπως τη διπλή οροφή «double bubble», την αεροτομή τύπου ducktail, το εμπρός σπόιλερ με τους τεράστιους αεραγωγούς, την εντυπωσιακή πίσω ποδιά σχεδιασμού SportDesign και τις ζάντες με το κεντρικό μπουλόνι.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας πάντα θεωρητικά, εάν βγουν αληθινές οι φήμες ότι πρόκειται για την έκδοση Sport Classic, τότε θα πρέπει να περιμένουμε και ένα σαφώς πιο πλούσιο και exclusive εσωτερικό, κάτι που χαρακτήριζε και την τελευταία χρονικά έκδοση που έκανε την εμφάνισή της το 2009. Να αναφέρουμε επίσης ότι είχε παραχθεί σε μόλις 250 κομμάτια, κάνοντάς την αυτομάτως συλλεκτική, με την τιμή της να αγγίζει τότε τις 170.000 ευρώ.

Επιπλέον, από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε επισήμως ότι πρόκειται για την έκδοση Sport Classic, δεν έχουμε πληροφορίες και για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου. Η τελευταία έκδοση της που βασιζόταν στη γενιά 997, διέθετε μία αναβαθμισμένη εκδοχή του flat-six κινητήρα των 3,8 λίτρων με την ισχύ να φτάνει τους 408 ίππους. Εδώ πολύ πιθανό να τοποθετηθεί ο επίπεδος twin-turbo τρίλιτρος των 450 ίππων και 530 Nm ροπής της υπάρχουσας Carrera S.

Διαβάστε επίσης:
Η Porsche 356 του Walter Röhrl διαθέτει κινητήρα 911 Turbo
Η Porsche παρουσιάζει τα 5 κορυφαία ψευδώνυμα της αγωνιστικής της ιστορίας (+video)
Ο Keanu Reeves «δοκιμάζει» μια Porsche Taycan Turbo (video)

Advertisement


 

Advertisement