Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Groupe PSA: Ξεκίνησαν οι δοκιμές αυτόνομων οχημάτων στην Κίνα

Ελλάδα 1:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Groupe PSA: Ξεκίνησαν οι δοκιμές αυτόνομων οχημάτων στην Κίνα

ΝΕΑ

Groupe PSA: Ξεκίνησαν οι δοκιμές αυτόνομων οχημάτων στην Κίνα

ΝΕΑ

Το Groupe PSA με ανακοίνωσή του μας ενημερώνει ότι έλαβε την απαραίτητη άδεια για να ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμές της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης που εξελίσσει επί κινέζικου εδάφους και συγκεκριμένα στην πόλη Chongqing.

Advertisement
Advertisement

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το Groupe PSA, αυτή είναι η πρώτη φορά που Γάλλος κατασκευαστής λαμβάνει σχετική άδεια για να δοκιμάσει τα αυτόνομα οχήματά του στο έδαφος της Κίνας, σε πραγματικές συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Σκοπός του ομίλου είναι να προσαρμόσει την τεχνολογία του στις ιδιαιτερότητες του τοπικού πληθυσμού ώστε τα χαρακτηριστικά των μελλοντικών του οχημάτων να μπορούν να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες της εγχώριας αγοράς.

Αυτή είναι μία ακόμη πρωτιά για τον όμιλο καθώς ήταν ξανά πρώτοι πίσω στο 2015 που έλαβαν σχετική άδεια για να δοκιμάσουν την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επί γαλλικού εδάφους, αλλά και ο πρώτος κατασκευαστής που το 2017 πήρε άδεια για δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες, χωρίς να βρίσκεται στο τιμόνι κάποιος επαγγελματίας οδηγός εξέλιξης.

Η έγκριση της άδειας για δοκιμές αυτόνομης οδήγησης σε πραγματικούς δρόμους στην Κίνα είναι ένα αξιοσημείωτο ορόσημο για το Groupe PSA, καθως η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά για αυτοκίνητα στον κόσμο…Αυτό σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για το πρόγραμμα “Αυτόνομο Όχημα για Όλους” (Autonomous Vehicle for All-AVA), που στοχεύει στο να προσφέρει ασφαλή αυτόνομα αυτοκίνητα σε όλους τους πελάτες. Από αυτή την καινούρια αρχή, θα φέρνουμε συνεχώς την δική μας τεχνολογία αιχμής στους Κινέζους πελάτες”, δήλωσε μεταξύ άλλων η Carla Gohin, αντιπρόεδρος Καινοτομίας του γαλλικού ομίλου.