Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Goodwood: Νέα σπορ πρόταση από βρετανική εταιρεία με 47.000 ευρώ

Ελλάδα 1:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Goodwood: Νέα σπορ πρόταση από βρετανική εταιρεία με 47.000 ευρώ

ΝΕΑ

Goodwood: Νέα σπορ πρόταση από βρετανική εταιρεία με 47.000 ευρώ

ΝΕΑ

Το διθέσιο Wells Vertige ζυγίζει 850 κιλά και έχει δίλιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα με 211 ίππους, χάρη στους οποίους υπόσχεται έντονες οδηγικές συγκινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Το νέο βρετανικό sport κουπέ με τον κινητήρα στο κέντρο, θα κοστίζει 47.000 ευρώ και είναι έτοιμο για παραγωγή.

Εξελίχθηκε χωρίς να υπάρχουν στοιχεία κατά τη διάρκεια των διαδικασιών και δίνει το παρόν στο Goodwood Festival of Speed που ανοίγει σήμερα, 8 Ιουλίου, τις πύλες του για το κοινό. Ονομάζεται Wells Vertige και σχεδιάστηκε με γνώμονα την αισθητική του, την απλή μηχανολογική προσέγγιση και την ευχαρίστηση στην οδήγηση. Ως ιδέα «συνελήφθη» από τον Robin Wells, που ξεκίνησε το 2014 να αγοράσει το σπορ αυτοκίνητο των ονείρων του αλλά επειδή δεν βρήκε κάτι που να καλύπτει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του, αποφάσισε να φτιάξει το δικό του αυτοκινήτο.

Advertisement
Advertisement

«Είχα μια αρκετά μεγάλη γκάμα επιλογών αλλά τίποτα δεν με κάλυπτε έτσι όπως ήθελα, οπότε στο τέλος αποφάσισα να φτιάξω το δικό μου αυτοκίνητο. Ήταν ένα μακρύ ταξίδι αυτό της δημιουργίας αλλά λάτρεψα το κάθε μου βήμα σε αυτό» λέει ο ίδιος. Το Vertige διαθέτει ένα αμάξωμα από συνθετικά υλικά τοποθετημένο πάνω σε ένα εξαιρετικά άκαμπτο πλαίσιο monocoque από χάλυβα, με ένα σωληνωτό κλωβό ασφαλείας και υποπλαίσια εμπρός και πίσω για να φέρουν τα ειδικά αλουμινένια διπλά ψαλίδια για την ανάρτηση εμπρός και πίσω.

Οι ζάντες αλουμινίου είναι της Speedline και έχουν ελαστικά 205/45 R17 Michelin Pilot Sport 4, που ως επιλογή αποτελεί μια ακόμα απόδειξη για τη διάθεση του Wells να κρατήσει το αποτέλεσμα οικονομικό και προσιτό για όσο το δυνατόν περισσότερους. Οι πόρτες που παραπέμπουν στα μοντέλα της McLaren, προσφέρουν πρόσβαση σε ένα άνετο πιλοτήριο, με έξυπνη χρήση χώρου που επιτρέπει στο διθέσιο μοντέλο να μεταφέρει ρεζέρβα κανονικών διαστάσεων ενώ προσφέρει και ικανοποιητικό μέγεθος για το χώρο των αποσκευών των δύο.

Advertisement

Το αυτοκίνητο έχει μήκος 4 μέτρα και πλάτος 1,75 μ. για να παρουσιάζει βελτιωμένη ευελιξία. Από τη Ford προέρχεται ο ατμοσφαιρικός κινητήρας που είναι τετρακύλινδρος, εγκάρσια τοποθετημένος με χωρητικότητα 2,0 λίτρων και αποδίδει 211 PS, που ο οδηγός τους εκμεταλλεύεται με τη βοήθεια ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων με 6 σχέσεις. Το Vertige ζυγίζει 850 κιλά και εμφανίζεται αρκετά γρήγορο σε ότι έχει να κάνει με τις επιδόσεις του, μια και η νεοσύστατη εταιρεία ανακοινώνει πως τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε μόλις 5,0 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα είναι 225 χλμ./ώρα.

Advertisement

Την άνοιξη του 2022 θα είναι έτοιμη η πρώτη παρτίδα των 7 αυτοκινήτων που θα διατεθούν στους κοντινούς ανθρώπους του Wells, ο οποίος έχει θέσει ως στόχο την ετήσια παραγωγή 25 αυτοκινήτων– κάτι που ωστόσο θα εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό από τη ζήτηση που θα έχει το αυτοκίνητο. Έμπνευση του ιδίου είναι και το όνομα του μοντέλου που στα Γαλλικά σημαίνει «ίλιγγος» και προφανώς παραπέμπει στον ίλιγγο που θα μπορεί να νιώσει κανείς οδηγώντας το αυτοκίνητο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Canoo Electric – Ένα φουτουριστικό pickup (video)
Αυτή είναι η τελευταία Lamborghini Aventador (+video)
Καρέ-καρέ η σφοδρή σύγκρουση ενός Tesla Model 3 (+video)