Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Cadillac επιστρέφει στην Ευρώπη

Ελλάδα 10:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Cadillac επιστρέφει στην Ευρώπη

ΝΕΑ

H Cadillac επιστρέφει στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Να, μια φίλη απ’ τα παλιά. Η επιστροφή της Cadillac και κατ’ επέκταση της GM στη Γηραιά Ήπειρο είναι γεγονός.

Advertisement
Advertisement

Η General Motors έχει δρομολογήσει την επιστροφή της στην ευρωπαϊκή αγορά, ως κατασκευαστής μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με την κυκλοφορία του SUV Cadillac Lyriq στην Ελβετία.

Ο αμερικανικός κολοσσός αποχώρησε από τη Γηραιά Ήπειρο και το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού πούλησε την Opel στον Όμιλο PSA το 2017, διατηρώντας μόνο μια περιορισμένη δραστηριότητα εισαγωγής για την Cadillac και τη Chevrolet Corvette.

Ωστόσο, ίδρυσε ένα νέο ευρωπαϊκό βραχίονα το 2021, με έδρα τη Ζυρίχη της Ελβετίας, και προετοιμάζεται σταθερά να επιστρέψει με μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Η GM άνοιξε τις πωλήσεις του SUV Lyriq στη χώρα αύριο την Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου, με σχέδια να επεκταθεί σε πέντε ακόμη χώρες -ξεκινώντας από τη Σουηδία και τη Γαλλία- τα επόμενα δύο χρόνια.

Το Lyriq θα παρουσιαστεί ως αντίπαλος της Mercedes-Benz και της BMW, με τιμή περίπου 85.000 ευρώ στην Ελβετία. Το μεγάλο SUV διαθέτει μια τεράστια μπαταρία 102 kWh για αυτονομία έως και 531 χιλιόμετρα και η διάταξη με δύο μοτέρ προσφέρει 521 ίππους.

Η GM έχει δεσμευτεί να έχει μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα, σε όλο τον κόσμο, έως το 2035 και έχει επενδύσει πολλά στην ανάπτυξη της νέας πλατφόρμας Ultium EV, που στηρίζει τα Lyriq και GMC Hummer EV, μεταξύ άλλων οχημάτων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: MG ZS 1.5 VT-i (+video)
Η MG στην Ελλάδα: Οδηγούμε το νέο MG4
Αρχίζει η πραγματική εισβολή των Κινέζων