Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Carlos Tavares: Ζωντανές όλες οι μάρκες στο νέο όμιλο PSA-FCA

Ελλάδα 17:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Carlos Tavares: Ζωντανές όλες οι μάρκες στο νέο όμιλο PSA-FCA

ΝΕΑ

Carlos Tavares: Ζωντανές όλες οι μάρκες στο νέο όμιλο PSA-FCA

ΝΕΑ

Καθησυχαστικός παρουσιάστηκε ο διευθύνων σύμβουλος του PSA Group, Carlos Tavares αναφορικά με την βιωσιμότητα όλων των εμπορικών σημάτων που θα βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του νέου ομίλου.

Advertisement
Advertisement

 

Έπειτα και από τη συμφωνία των PSA και FCA για συγχώνευση και τη ακόλουθη δημιουργία της τέταρτης μεγαλύτερης βιομηχανίας αυτοκινήτου στον κόσμο, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται πόσες από τις εταιρίες, που υπάρχουν σήμερα και θα βρίσκονται πλέον υπό μία σκέπη, θα παραμείνουν στη ζωή.

Advertisement
Advertisement

Απάντηση σε αυτές τις ανησυχίες έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος του PSA, Carlos Tavares με δηλώσεις που πραγματοποίησε σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό. Ο Πορτογάλος, που οδήγησε το PSA Group σε νέα ύψη από όταν ανέλαβε τα ηνία το 2014, και θα διατηρήσει τον ρόλο του ως CEO και στο νέο όμιλο, παρουσιάστηκε αρνητικός στην ιδέα μείωσης των εμπορικών σημάτων του νέου σχήματος. Τουλάχιστον προς το παρόν.

“Αυτό αποτελεί μέρος της πρόκλησης του να διαχειριστεί κανείς σωστά αυτές τις μάρκες για να καλυφθεί η αγορά.”, δήλωσε ο Tavares στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό BFM και πρόσθεσε: “Βλέπω ότι όλες αυτές τις μάρκες, χωρίς καμία εξαίρεση, έχουν ένα κοινό σημείο: έχουν μια υπέροχη ιστορία…Λατρεύουμε την ιστορία των αυτοκινητοβιομηχανιών που μας δίνει μια βάση για να προβάλουμε τους εαυτούς μας στο μέλλον. Οπότε σήμερα δεν βλέπω καμία τέτοια ανάγκη να αφαιρεθούν μάρκες, αν αυτή η συμφωνία τελικά ολοκληρωθεί γιατί όλες έχουν τη δική τους ιστορία και όλες έχουν τα δικά τους δυνατά σημεία.”

Advertisement

Παράλληλα ο 61χρονος πρόσθεσε ότι αν και ο νέος όμιλος θα έχει έναν σημαντικό αριθμό εμπορικών σημάτων, αυτός ο αριθμός εξακολουθεί να είναι χαμηλότερος από εκείνον του Volkswagen Group, ενώ αναφορικά με το γενικό πλάνο που θα ακολουθήσουν και οι δύο όμιλοι θα στοχεύουν στην βελτίωση των παραγωγικών τους μεθόδων τη στιγμή που παρουσιάζονται πρόθυμοι να κάνουν και υποχωρήσεις ώστε να πάρουν και τη σχετική έγκριση και από την Ε.Ε.

Η συμφωνία για τη συγχώνευση των δύο ομίλων θα πάρει οριστική μορφή τις ερχόμενες εβδομάδες και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου δώδεκα μήνες.

Advertisement